Nu är det så många nya läsare på bloggen så jag tänker att det är läge att ge en liten förklaring.

Logisk Ridning är en ryttarutbildning i första hand. Den är ganska unik i sitt slag på det viset.

Grunden, basen består av onlinelektioner där ryttaren tar kontakt med och lär sig styra kroppsdel för kroppsdel. När ryttaren gör detta så kommer även hästen att göra detsamma, dvs ta kontakt med och lära sig styra en kroppsdel i taget.

När hästen och ryttaren har full kontroll på sina kroppar så kan man börja träna hästen. Men det roliga i det här är att det är inte särskilt svårt att träna hästen nu, han är redan redo för finslipning inom den gren han verkar.

Kroppsmedvetenhet är inte bundet till ras eller gren, vi tränar det som kommer innan det, grunden. Det är ju grundarbete som gått förlorad i svensk ridutbildning.

Jag har märkt att det tar ca 3 år av ryttarträning innan hästen börjar se fantastiskt ut. Det är lite som Heinz ketchup, först händer inget, sen händer inget och sen händer allt. Man ser hur en lite kantig oskolad häst gradvis blir en mjuk atlet.

De som har tävling som mål eller rättare sagt om man är en tävlingsryttare som bara vill plocka lite russin i det Logiska så blir man frustrerad, man orkar liksom inte vänta så länge, man vill ju träna sin häst.

Däremot så är Logisk Ridning fantastisk för dig som inte har bråttom med att träna din häst, du kanske är en skogsmulle, eller en ridskoleelev som nyss skaffat egen häst, eller så är du vuxen som tar upp ridningen på nytt efter många år, eller så kanske du är ridrädd eller så har du en häst som du vill börja om med, rehabilitera. Är du så så är Logisk Ridning perfekt för dig.

Onlinelektionerna är bra för att ryttaren får regelbunden träning varje vecka. Det krävs oerhört mycket träning om man ska bli en bra ryttare och det är svårt att i vardagen hinna med att rida för tränare så ofta. Att träffa tränaren ett par gånger om året eller en gång i månaden är inte optimalt för inlärning, man hinner tappa så mycket mellan gångerna då, man återgår så lätt till gamla (o)vanor ;-).

Det är viktigt att man har en frisk häst när man lära sig rida. T.ex så kommer en häst med spatt  aldrig att vilja lägga vikten på sina bakben och att lära sig rida går ju ut på att lära hästen bära vikten på sina bakben. Ju lugnare häst du har ju lättare är det att lära dig rida. Dessutom så sker de flesta lektioner i skritt så hästen behöver inte vara speciellt utbildad mer än att den kan skritta lugnt.

Många av mina elever träffar mig och rider live några gånger om året, då kan jag rätta till saker som blivit missförstådda och ge mer individanpassad träning för hästen. Men att bara rida live blir inte bra, det händer liksom inte så mycket med ryttaren om hon rider 4 lektioner om året eller ens 10 lektioner om året. Så liveträningen är ett komplement till den huvudsakliga träningen som sker online.

Jag länkar till lite gamla blogginlägg i ämnet.

Vad är Logisk Ridning

Att lära sig rida är som att lägga pussel

Vad kan Logisk Ridning ge mig?

Har du koll på rotationen? (Ett utdrag ur en lektion från Grundkursen)

Information om onlinestudier

Elever om onlinestudier

Det här är en komplett utbildning som både har Arbete vid hand och Ridkurser samt avsuttna kurser där man tränar sin egen kropp från marken. Det finns även Horsemanshipkurser.

Inom Logisk Ridning så skiljer jag på ryttarutbildning och tränarutbildning. En ryttare som rider bra behöver inte nödvändigtvis vara bra på att undervisa och en bra tränare behöver inte nödvändigtvis kunna rida bra. Det är helt olika saker. Jag har även instruktörsutbildningar. 

För dig som absolut inte vill rida online så finns det numera flera Logiska tränare och det finns fler under utbildning så håll koll på listan.

Ja, det var lite om oss. Vill du hoppa på våra onlineutbildningar så kan du göra det redan i september.

Alla kurser är onlinekurser vilket innebär att du kan göra dem oavsett var du bor och du kan dessutom göra dem precis när du vill på dygnet. Alla kurser ligger kvar minst 1-2 månader efter att kursen slutar så man kan göra alla kurser i egen takt. Det krävs att du har internet så klart.

Vi startar följande grundkurserna som är öppna för nya elever.

Dessa kurser finns på svenska, engelska och norska.

Grundkurs Ridning

Arbete Vid Hand 1

Horsemanship 1

Håll hästen frisk

Lär dig se 1

Du anmäler dig genom att maila blog@lindah.se . Ange namn, adress samt vilken kurs du önskar gå.

Vill du testa på tänket först? Då kan du anmäla dig till den kostnadsfria onlinekursen Lär dig känna.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *