Här hittar du våra specialkurser för dig som vill jobba med dig själv från marken (läs på golvet ;-). Varför ska man jobba med sig själv kan du läsa om här.

Alla kurserna är på distans och sker helt online vilket gör att du kan gå kursen i din egen takt, på tider som passar dig själv. Kursrna ligger kvar i ca 2 månader efter kursens sista lektion. Lektionerna är i text, bild och film. Inga förkunskaper krävs.

Fasciakurs, 2000 kr, en lektion i veckan under 3 månader.

Mental Coaching,  2000 kr, en lektion i veckan under 3 månader.

Chakrakurs, 1500 kr, en lektion i veckan under 10 veckor.

Femminutersklubben , 600 kr, en lektion i veckan under 3 månader

*************************************************************

Just nu kör vi halva priset på kurserna nedan. Då måste ni anmäla er via mail blog@lindah.se för att ta del av rabatten och inte via Paypal.

*************************************************************

Du kan läsa mer om dessa kurser nedan

Femminutersklubben

Är du intresserad av att utforska din kropp och rörlighet med enkla övningar som alla klarar av att göra så ta en titt på våra nyaste kurs.

Under tre månader så jobbar vi på att bli kompis med våran kropp och därmed knopp. Du blir medveten, du får lära dig enkla andningsövningar, minimeditationer och gå och sittövningar. Allting är övningar avsedda för att du ska kunna göra dem i din vardag, lite varstans så att du får rutin på tränandet. Allting går i femminutersandan, dvs det ska inte ta överdrivet mycket tid i anspråk utan det ska gå snabbt och enkelt. Du får en lektion i veckan under 3 månader till en kostnad av 600 kr. Detta är en träning avsedd för alla, inte bara hästfolk, alla har vi ju nytta av att bli mer medvetna och rörliga i vår vardag.

Anmäl genom att skicka ett mail med namn och adress till blog@lindah.se om du vill ha faktura eller så kan du betala direkt via Paypal nedan. Kursen startar första fredagen varje månad.


Fem minutersklubben


Fasciakursen

Här får du chansen att bygga upp dig som ryttare och din häst som..Eh häst .

 Det talas inte speciellt mycket om Fascian vad gäller hästar men bland människofriskvård så talas det desto mer. Att veta mer om Fascian är ett måste för alla smarta hästägare, ryttare och tränare.

Wikipedia om Fascia

Löpare om fascia

 Fascia på människa och häst

Kortfattat så är vår och hästens smidighetsgrad helt beroende av att fascian hålls mjuk. På hästar kan man för enkelhetens skull tänka på fascian som en stor handduk som ligger över hela hästens rygg och fäster i alla fyra benens översta del. Om handuken drar ner mycket i tex höger bak så kommer handduken att påverka alla andra ben och självklart hela hästens kropp och prestation.

All träning av hästar går i princip ut på att få den här fascian att bli jämnare. Även om vi människor har döpt om det till andra saker. Ibland märker jag att man inte vet att det ens finns en fascia eller varför man gör dessa rörelser men nu vet ni. Det är därför det är väldigt meningslöst att rida halvdåliga skolor eller att bända ner hästen på tygeln för att uppnå önskad form. Man kommer helt enkelt inte åt Fascian om man inte gör rätt.

Ryttaren måste komma bort ifrån sitt tygelberoende och hon måste veta att det inte hjälper att dra i ett hästhuvud på olika vis eller att byta bett, använda hjälptyglar etc. Handduken sitter inte fast i hästens huvud på det viset att resten av hästens kropp påverkas positivt av vad huvudet gör/inte gör.

Jag lägger stor vikt vid att lära hästen förstå hjälperna från marken först innan jag gör det uppsuttet. Vi vill ge alla hjälperna via vår rumpa för att så mycket som det bara är möjligt minimera hjälpgivning via tygel. Livet blir liksom så mycket mer harmoniskt då för vår kära vän hästen.

När hästen förstår alla hjälper så kan man börja använda bett om man vill det. Man behöver såklart inte använda bett alls, men om man vill det så är det smart att lösa alla konflikter och ha lärt hästen det mesta utan bett. Då kan bettet bli den där gode vännen man kan lita på i alla lägen.

Varje lektion innehåller en rakriktande lektion för ryttare på marken och en mjukgörande lektion för hästen. Vi lär hästen hur han ska flytta sin tyngdpunkt vilket ger en häst som blir lugnare och lättare i handen och mer lydig för dina hjälper. Kursen innehåller dessutom ridövningar som hjälper dig att uppsuttet komma åt Fascian.

Dessutom så kommer kursen att fokusera på att utveckla ditt sinne för rumsmedvetenhet vilket är det som utmärker en bra dressyrryttare. Dvs förmågan att rida perfekta ridvägar.

Du kommer också att utveckla ett helt annat sätt att se på din häst, du blir medveten om varför vissa saker är svåra för honom, du kommer att kunna bli tryggare och lugnare inte bara som ryttare utan även som hästmänniska.

En perfekt kurs för dig som vill dig själv och hästen en nystart i tillvaron. Perfekt om man tex av någon anledning har en konvalescent som behöver aktiveras utan att anstränga sig eller sina leder, som behöver ändra på sitt rörelsemönster för att bli frisk.

Många återkommande hältor som en häst får kan åtgärdas genom att man ändrar sättet som hästen rör sig (dvs mjukar upp fascian) på utöver behandlingen som hästen får av sin veterinär.

Kursen är en distanskurs som sker helt online vilket gör att du kan gå den i din egen takt, på tider som passar dig själv. Kursen ligger kvar i ca 5 månader. Lektionen är i text, bild och film.  Pris 2000 kr, en lektion i veckan under 3 månader.

Den startar 1 fredagen varje månad och du  anmäler dig genom att maila mig din anmälan på blog@lindah.se 

Mental Coaching

Det här är en kurs som kombinerar Mentalt fokus med Kroppslig medvetenhet. Du lär dig bland annat att sätta målbilder, delmål, hur du kommer ur ”feltänk”, hur du står emot den stora massan och vågar gå DIN väg. Kursen kan vara till hjälp om du är en nervös tävlingsryttare, hur ska man tänka när allt bara går fel i ett kritiskt läge? Kan man träna sig för att behålla lugnet och fokuset i skarpt läge? Absolut och definitivt kan man det. Vi jobbar dels med vår hjärna enligt ovan men vi jobbar även med våra olydiga kroppar.

En ryttare måste kunna styra sin kropp om hon ska kunna prestera maximalt. Så om du har problem med t.ex. olydiga sittben, snett bäcken, busiga armar, vikta midjor, ögon som inte tittar dit de ska, käkleder som stumt biter ihop sig med spänningshuvudvärk som följd så är det här kursen för dig.

Alla lektioner kombinerar en kroppslig övning med en mental övning och kursen har även många deltagare som inte alls håller på hästar utan bara vill lära känna sin kropp och själ lite bättre.

En enormt givande och populär kurs som ger många aha upplevelser. Övningarna utförs sittande eller ståendes med små millimeter rörelse så även om du har en öm, sliten kropp så fungerar den här kursen.

3 månaders kurs, en lektion i veckan. Pris 2000 kr. Du får full support och tillgång till diskussionsforum där du kan ställa frågor och få råd och hjälp. Kursen är helt online vilket innebär att du kan läsa den helt i egen takt.

De startar 1 fredagen varje månad och du  anmäler dig genom att maila mig din anmälan på blog@lindah.se 

Chakrabalansering

En av våra tuffaste kurser. Här kombinerar vi tuffa kroppsliga övningar i form av statiska positioner i sittande och liggande läge med fokusträning. Tillsammans så blir det här en oerhört kraftfull meditationsteknik som ger lugn i den mest vilsna själ. Den här kursen är enbart för dig som verkligen vet vad du ger dig in på, träningsvärk utlovas och garanteras.

Vi har många chakra på vår kropp. Dock jobbar vi bara med de 7 vanligaste i denna kurs. Vi lär oss hitta dem, öppna dem och stänga dem, skapar en kontakt med vart och ett av dessa 7 chakran. Dessa sju chakran sitter på ställen som gör att de sammanfaller med det Endorkina systemet.

Det endokrina systemet består av olika körtlar, hypofysen, hypotalamus, binjurar, sköldkörtel, samt pankreas, äggstockar och testiklar. Många av våra moderna välfärdssjukdommar, fysiska såväl som psykiska sägs häröra från obalanser i dessa körtlar.

Genom att använda dig av denna meditationsteknik så kan man i vissa fall få en positiv balans i kroppen, fysiskt såväl som psykiskt vilket kan leda till att vi mår bättre och presterar bättre.

När vi mår bättre så kommer vi också att kunna påverka vår omgivning mer positivt vilket ju är en trevlig bieffekt om man umgås mycket med djur.

Kursen ger varje vecka en meditation där vi jobbar på våra chakran med hjälp av meditationer där vi sitter/ligger/står i positioner som gör att vi rakriktar våran kropp. När detta händer, dvs att vi blir rakriktade så släpper en massa spänningar i vår kropp vilket gör att ryttarens händer utvecklas enormt. Jag blev faktiskt lite chockad över resultatet på de ryttarna som gick igenom denna kurs. Sååå fina händer. Även kontakten med hästen verkar förbättras. Magisk kurs av det lilla jag hunnit utvärdera än.

Kursen varar i 10 veckor med en lektion i veckan, pris 1500 kr. De startar 1 fredagen varje månad och du  anmäler dig genom att maila mig din anmälan på blog@lindah.se

av Lindah

2 svar på ”Kroppsmedvetenhets kurser”

Kommentarer är stängda.