Lite om min filosofi.

Detta är mina egna uppfattningar som jag tycker och tänker. Kunskapen har jag hämtat från duktiga tränare och empiriska övningar. Man behöver INTE hålla med om någonting som man inte håller med om är min filosofi.

Kurser och Ridtravarspecial

Tömkörningens grunder

Lodrät sits är inte samma som lodrät sits

Ridtravare

Vad är samling

Samling på olika vis

Hästar som är heta och springiga

Samlingens olika steg

Välridna travare

Svankande ryttare ger svankande häst

Att inte gå på bogarna

Gå på tygeln

Framtung och baktung

Vad ryttaren måste kunna innan den kan rida en häst

Ögongodisfilm för anatomiintresserat hästfolk

Vad böjning inte är

Tydlig hjälpgivning

Ta kontroll över hästens bogar

Ha hästen på yttertygeln

Böjningens första steg

Onlinebedömning av ridekipage

Att påverka hästens hållning

 

Diskuterar hästar och ryttare gör vi på Facebook där alla är välkomna.

 

Jag kommer att regelbundet åka till Sverige och Norge och jag söker dig som vill arrangera en kurs i din trakt. Hör av dig till libecatering@gmail.com med dina förfrågningar.

 

Om mig skrivet av andra

  •  

    Lindah kommer från Malmö men har i många år rest runt och bott i olika länder. Sen några år tillbaka bor hon i Spanien, rider själv för de Spanska tränarna med PRE hästar i Doma Vaquera och klassisk dressyr, men för att nämna några andra stilar hon testat under åren är Islandhästar, Ridtravare, Western, Frihetsdressyr, Tömkörning även arbetat med TTeam. Stort intresse i rörelsemekanik och som specialitet sitsträning och följsamhet, ridning ska va lätt! Lindah kommer dessa dagar att hjälpa oss med att se vart våra ”fel och brister” grundar sig, ge oss nycklar till att komma vidare för att fortsätta utvecklas själva och tillsammans med våra hästar. Lindah kommer även hjälpa dig som känner dig ringrostig, som inte tränat för tränare sen du var ”yngre” och allt har börjat kännas avigt, för dig som mest rider i skogen och vill hitta lite” knappar” att laborera med på skogsturerna. För dig som vill förbättra din sits och förfina dina hjälper och samarbete med din häst. Oavsett ras eller inriktning kan detta va ett alternativ till de som frågat om Grundridning . Många  avstår  utländska tränare här pga språkproblem eller att man känt att man inte är så duktig. Ta tillfället att prova Lindah, jag vill tro hon kan va nyckeln för flertalet fritidsryttare.


av Lindah

Ett svar på ”Lindahs häst och ryttarefilosofi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *