Efter att ha lyssnat på önskemål om kurser och lektioner så har jag ändrat om lite med förhoppning att det ska finnas något för alla.

Helgclinic inriktning sits och inverkan för sitsnördar. Max antal ekipage 20.

Dagarna börjar till häst där halva gänget rider och halva gänget leder så man har tid att verkligen fokusera på sig själv. Detta innebär att man kan vara 2 ryttare per häst eftersom hästen är oväsentlig och ALLT fokus ligger på att ryttaren ska lära sig. Sen byter man ryttare. Detta ger även den som leder massor, dvs att få pröva själv och se andra pröva samma sak. Då aktiveras både ryttarens känsel och syn vilket tex är utmärkt för dig som själv jobbar som ridlärare.

Under dagarna varvas teori, praktiska övningar på sadelbock eller på marken med ridning. Det blir korta ridpass för att man ska orka ta in allting som man flitigt övat på på marken.

Lär dig grunden innan du sätter dig på hästen och finjustera när du väl sitter på hästen. Genom att du blir ledd och kan blunda när du övar så ökar inlärningen hos ryttaren med MASSOR.

Denna kurs är den jag rekommenderar som ger dig som ridlärare och ryttare mest. Kostnad 2000 kr/ekipage (vilket innebär en häst och två ryttare, dvs 1000 kr per person)

 

Helgclinic med 2 lektioner a 30 minuters ridpass per dag och teori.  Max Antal ekipage 10.

Denna clinic  erbjuder dig att dels titta på andra ekipage, vilket är nyttigt för genom att se andra och höra hur den blir instruerad så blir man medveten om sina egna problem och man börjar fundera. Dessutom så rider man två korta pass i stället för ett långt vilket ökar inlärningen hos häst och ryttare med hur mycket som helst.

Teorin är inbakad i lektionerna då instruktören förklarar logiken bakom allt och berättar vad som händer när ryttaren gör si eller så, vilket gör det oerhört givande även för publiken.Kostnad 2000 kr/ekipage

Helgclinic kombination, Max 10 ekipage

Dessa två kurser kan kombineras om man så vill så då övar man dag i bara sitsen enligt första kursupplägget och dag två rider man enskilda 30 minuters lektioner. Kostnad 2000 kr/ekipage

Enskilda lektioner

Ger dig total uppmärksamhet under en timme där vi jobbar med dina problem eller ditt mål helt enligt dina önskemål. Dessa lektioner kan bokas under de veckorna jag befinner mig i Sverige för helgkurser på orter som ligger mellan eller runt de platser jag håller clinics och då gäller det att ni är minst 4 ekipage på samma ställe. Kostnad 400 kr per ekipage

Ridtravare special. I samband med helgkurser kommer jag att fredagen innan varje kurs på stället där jag håller helgkursen att erbjuda ridtravarekipage att rida 2 ekipage per lektion (1 timme sammanlagt). Kostnad 200 kr per ekipage.

Fotfolk är välkomna till helgclinic. Kostnad 150 kr/dag eller 250 kr per helg.

Anläggningsavgift tillkommer på alla priser, hur mycket kan skilja sig efter anläggningen.

Jag söker nya arrangörer av helgkurser så hör av dig om du är intresserad av att anordna en. Jag kommer regelbundet att åka till Sverige så maila mig ditt intresse på libecatering@gmail.com

 

Här hittar du samlade blogginlägg om ridning. Länk

Diskuterar hästar och ryttare gör vi på Facebook där alla är välkomna.

 

Ridtravarespecial, kommande datum.

Fredag 30/8 i Munka Ljungby och detta bokas hos Janet på teamljungagard@gmail.com eller 0735-461615.

Fredagen 6/9 i Örebro och då bokas detta till Mirre på mirre.leu@gmail.com

Clinic

31/8-1/9 i Munka Ljungby (Janet på teamljungagard@gmail.com eller 0735-461615)

7/9-8/9 i Örebro (Mirre på mirre.leu@gmail.com)


av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *