Nu ska vi äntligen ta kontroll över de där bakbenen som ni förmodligen kämpat med i hela ert ridliv utan större framgång. Den uteblivna framgången har bestått i avsaknaden av kunskap om resten av hästens kropp och om er egen kropp. Men nu är ni redo.

Nu börjar ridning bli enkelt. Vid detta laget så har ni liksom som en fjärrkontroll i rumpan. Men fjärrkontrollen är ännu inte kalibrerad. Du kan trycka på kanal 1 men få upp tv 7 typ. Så den här kursen består av finlir. Vi kommer att få till hyffsade slutor och galoppfattningar i denna kurs.Formen kommer att bli högra av sig själv.

Jag vill att ni ska ta till er följande
Samling innebär att hästen går IFRÅN handen.
Skjutkrafft innebär att den går TILL handen.

Då har många tagit till sig detta och omvandlat det till att om man får hästen att undvika tygeln så blir det samling. Det är inte sant. Eller…det hade kunnat vara sant om hästen bara vore ett viljelöst skelett.

Men nu har vi ju tyvärr en olydig överlinje som består av muskler som måste vara långa. Muskler länger sig bara om de har något att länga sig emot. Så alltså måste hästen vara i handen. Men den måste vara i handen, inte hänga i den. Det är olika saker. Man vill ha ett sug. Men ni som är ”vanligt” skolade i grunden bör ta till er att några kilon kommer ni aldrig att få i handen. Nått hekto möjligtvis.

I vissa minuter eller sekunder kan det dock vara tvunget att ha några kilon i handen. Men det är er rumpas jobb att snabbt korrigera detta. Och det är det vi ska lära oss. Att korrigera det vi har i handen genom att använda vår rumpa

Kursen pågår  i 3 månader. Du får en lektion i veckan via text och film. Vi fokuserar på att ta kontroll över en enda sak varje vecka. Vi letar inte fel, vi lär oss göra rätt. Du får tillgång till diskussioner med övriga deltagare och du kan fråga om råd.

Du måste ha genomgått Grundkurs Ridning och Grundkurs Trav , Grundkurs Bog, Grundkurs Rakriktning samt blivit godkänd i dessa kurser för att gå vidare med denna kurs.

För mer info och anmälan mailar du till blog@lindah.se

av Lindah

Ett svar på ”Grundkurs Bakben”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *