Här kommer det äntligen. Den mest åtråvärda kursen av dem alla. Handen. Det är det alla vill lära sig. Hur man får den där perfekta handen. Men grejen med händer är att vi människor är skapade som så att handen är det sista vi kan kontrollera. Man måste alltså först ta kontroll över varenda centimeter av sin stundtals olydiga kropp innan det ens är lönt att bry sig om handen. För om resten av ryttaren skumpar runt så hjälper det liksom inte att handen är stilla (vilket den aldrig är när ryttaren skumpar runt)…

Ett annat problem som många har är att de upplever att deras armar är för korta. Det är en sanning med modifikation. Armarna är inte för korta men du har ännu inte kommit ner tillräckligt djupt i sadeln för att armarna ska hamna på rätt plats. Detta problem har inte ni som kommit ända hit.

Men nu är det alltså dags. Nu när vi i princip gjort oss oberoende av handen. Någon närmare förklaring av denna kurs ger jag inte eftersom ni efter att ha gått igenom kursstegen kommer att veta exakt vilka små pusselbitar ni saknar.

Egentligen är det inte pusselbitar ni saknar utan det kan vara så att en liten kant runt en hörna av  en pusselbit måste filas lite.

Ni kommer att få lära er att skola en hästmun, ni kommer att få uppnå det alla pratar om, att få en hand oberoende av sitsen. Ni får lära er alla de där hemliga tygeltagen som tyvärr i vissa fall lärts ut av vissa tränare som omvandlat det till något fult som faktiskt skadar hästar. Ni kommer att lära er att ni faktiskt inte behöver rida på ett kandar för att få en tävlingsform på er häst.

Efter denna kursen så är man om man vill kvalificerad till att gå en kurs i tömkörning. Det krävs en skolad hand för att kunna tömköra på ett bra sätt nämligen.

Kursen pågår  i 3 månader. Du får en lektion i veckan via text och film. Vi fokuserar på att ta kontroll över en enda sak varje vecka. Vi letar inte fel, vi lär oss göra rätt. Du får tillgång till diskussioner med övriga deltagare och du kan fråga om råd.

Du måste ha genomgått Grundkurs Ridning och Grundkurs Trav , Grundkurs BogGrundkurs Rakriktning , Grundkurs Bakben samt blivit godkänd i dessa kurser för att gå vidare med denna kurs.

För mer info och anmälan mailar du till blog@lindah.se

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *