Hej alla, hoppas ni har en bra sommar. jag har dåligt med tid för bloggen då jag befinner mig på resande fot mest hela tiden. Det är kurser och mellan kurserna kör jag runt och håller lite privatlektioner inför höstens onlineutbildningar.

 

Det är jättekul att få se alla olika folk och hästar. Jag brukar alltid inleda en lektion genom att ställa några frågor.

Vilket är ditt största frustrationsmoment?

Vad skulle du vilja kunna?

När jag får svaret på dessa frågor så baserar jag lektionen på detta. Vi struntar alltså i allting annat och fokuserar totalt på det du vil lösa just nu, i denna stund, med denna hästen.

Vanligaste problemen är avsaknad av broms, gas och styrning, vinglig hästsamt ofukuserad häst. Det är lätta problem att lösa, det är sånt jag lär ryttare på steg 1-4. Det beror på att ryttaren sitter snett på hästen, belastar en rygghalva mer än den andra vilket ger vinglig, svårstyrd häst, eller att hon sitter i bakvikt vilket ger svårstoppad häst alternativt het ofukuserad häst. Alla problem ovan beror också på att ryttarens hjärna inte säger samma sak som hennes kropp. Man måste ha FOKUS, veta vad man vill, låta kroppen och hjärnan säga samma sak.

Skänkeldöva hästar är mer regel än undantag. ryttaren maler och maler med dessa destruktiva hälar och hästen fortsätter lunka på i total ignorans. Beror oftast på att ryttaren har en uppfattning om vad dressyr är och har bestämt att rida runt, runt på en ridbana är dressyr. För hästar som inte är av ADHD modellen är det här ungefär det tristaste som finns. Dressyr är gymnastik, dressyr är INTE att rida ett dressyrprogram. Det är tävlingsformen dressyr, dock är det inte gymnastik. Och framförallt är inte alal hästar lämpade för tävlingsdressyr. Man måste göra gymnastiken, dressyren KUL för hästen. Hur motiverar man en häst?

Det roliga är att när man löser dessa problem så får man framåtnedåtsök gratis. Dvs hästen börjar bära. Och det är ju det man vill, det är ju det som är prio ett vid ridning. Så brist på framåtnedåtsök beror på att grunden saknas. När framåtnedåtsöket kommer så får man bakbensaktivitet, framåtbjudning, swungig rygg etc.

På en privatlektion kan man givetvis bara skrapa lite på ytan, ge ryttaren en liten inblick i saker. Men det är kul att se hur förändrade hästar blir. Och hur glada ryttaren blir.

Mina egna elever som gått lite kurser har fått allt ovan redan, så där gör vi lite roligare saker som skolor, halva steg, skolhalt, samling, rakriktning etc.

Alla dessa lektioner filmas och kommer sen att användas i onlineutbildningen som startar i augusti. Alla som blir filmade får första månadens medlemsskap gratis.

Det kommer att fungera som så att man får en lektion varje vecka (film plus teori) i en månad. När man gett sin häst dessa 4 lektioner så kan man om man vill skicka in ett kort filmklipp när man rider, få kommentarer och hemläxa på detta.

Onlineutbildningen börjar från grunden och arbetar sig uppåt. Passar för alla raser, utbildningsnivåer, inriktningar.

För att inte missa starten så skicka ett mail till info@lindah.se

Jag behöver fler filmer. Vill du rida privatlektion så kolla i kalendern om jag passerar dig på min väg genom Sverige. Detta blir gissningsvis sista sommaren som jag erbjuder privatlektioner så passa på och ta chansen innan jag blir helt inriktad på onlineutbildningar.

Nu kommer jag att vara 2 dagar i Halmstad, 24 och 25 juli hos Tina kolhammar. Där finns plats för fler ridande, dvs privatlektioner.

Sen blir det Göteborg 26/7-1/8 hos HannaDär kan ni rida privatlektioner och vara med på teori, läs mer här. Klockan 19 varje kväll hålls teorikuserna. Dessa går att boka på andra orter också.

Den 4/8 kommer jag att bege mig upp från Skåne mot Karlskoga där jag ska vara den 9/8. Jag stannar gärna på vägen dit och håller lektioner. Maila till info@lindah.se

18/8 kör jag ifrån Umeå ner mot stockholm och då går det bra att boka provatlektioner.

Håll koll i min kalender. Jag tar 400 kr per lektion om ni befinner er på vägen där jag ändå passerar. Blir det en omväg tillkommer lite körersättning.

Ha det fantastiskt och njut av sommarvärmen 🙂

av Lindah

Ett svar på ”Privatlektioner”
  1. Hej Lindah! Jag följer din blogg maniskt och tycker du skriver jättebra och har gett mig många ”aahhaaa”:n 😉
    Men nu till min fråga, vad jag har förstått är rakriktning en stor grund att ha!Men har liksom aldrig förstått grejen, är de när hästen går på en rak linje eller när den svänger ”rakt” asså är helt rak i kroppen. ( Stadig ytter med bara lite block i innerhanden)
    Snälla kan du inte skriva ett inlägg om de? 🙂 O rita lite i dator som om man ser en häst ”ovanfrån”
    Skulle va guld värt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *