Det har varit kurs igen på Hammarby gård. Som alltid så är det som att komma till Paradiset. Jag är på allvar otroligt förälskad i Basjkirerna. Underbar ras. Arbetsamma, välbalanserade, inteligenta. Rasen har allt, det är mycket konstigt att inet fler får upp ögonen för dem.

Här på gården har det i många år funnits en väl planerad avelsverksamhet. Man har bland annat fått fram Sveriges bästa sto. Om jag skulle köpt en häst i sverige nu så hade jag valt en Basjkir uppfödd här. Det är inte buskavel utan en väl planerad verskamhet och man har kunnat följa linjerna i många år och man VET vad som är bra och inte bra.

Detta stället är väldigt bra att rida på för de som är allergiska. Basjkirer är allergivänliga. Dessutsom så är man noga med att hålla allt så allergifritt som möjligt. Borstning och sadling sker utomhus, man rider aldrig ner hästbajs  ridhusbottnen och alla hästar går på lösdrift. Många hästallergiker rider här utan problem. Rekommenderas.

Det är inte bara jag som gillar Basjkirer, utan deltagarna på helgens kurs var alla väldigt glada över dessa fantastiska hästar.

Nästa kurs här blir i Oktober, datum har inte kommit upp än men vi kommer att köra en lång helg med steg 3-4 på en kurs och sen steg 5-6 på en kurs.

Återigen, tack Hammarbygård för att jag får äran att hålla kurser hos er. Det gör jag med glädje.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *