Logisk ridning Kimberly

Jag har alltid haft en liten gnagande dröm om att jobba med hästar. På vilket sätt har jag inte riktigt vetat. Drömmarna har varit vitt spridda. Nu står jag här som logisk instruktör och känner mig otroligt tacksam, både till Lindah och hennes fantastiska klokheter och kunskap men också till mig själv som faktiskt tillåtit mig att överlåta mig själv till den här resan som började när jag hittade logisk ridning och Lindah 2013.

Jag har aldrig varit någon tävlingsryttare och har heller aldrig varit särskilt intresserad av att ge mig in i den världen då jag alltid bara ser katastrof framför mig när jag föreställer mig det scenariot. 😉 Jag har länge burit på dressyrdrömmar som dock aldrig kommit någonstans, alls.

Jag är en go och glad skogsmulle med dressyrdrömmar eller kanske snarare ”dansa med hästen”-drömmar om man ska sätta en etikett på mig 🙂 När jag hittade Lindahs blogg så började jag förstå varför jag aldrig kom någonstans. Jag hade noll koll på min kropp, min häst var väldigt sned och såklart jag också, jag visste inte varför (och hur på riktigt) man gör som man gör, listan kan göras lång.

Lindahs förklaringar fängslade mig och lockade på min inneboende tekniska människa. (Jag jobbar som ingenjör) All mekanik var ju så logisk och självklar liksom. Det lockade även min inneboende känsliga (till och med högkänsliga, HSP) människa som inte gillar det normaliserade våldet vi har i hästsporten och som gärna vill hitta kommunikationen på ett trevligare plan, vilket man också gör i och med högre skolning av våra kroppar. En privatlektion blev till en grundkurs, travkurs, bogkurs några ytterligare privatlektioner och så en rakriktningskurs.

Sen kom andra delar av livet emellan och jag tog en hästpaus. Den varade ju inte särskilt länge, så som det oftast är med oss hästmänniskor 😉 Men under min paus så läste jag om instruktörsutbildningen och tänkte vilken fantastisk grej, lyckos de som har skills nog att gå den utbildningen! Tankarna om den där utbildningen låg och gnagde länge och jag kände hur jag så gärna ville men kände att jag inte var bra nog. Tillslut tog längtan över och jag skickade iväg en fråga om jag skulle vara lämplig. Det var jag – men skulle jag ha tiden? Hon vet så väl vår käre fröken 😉 Jag svarade ja. Jobbet skulle snart lugna sig och då skulle jag ha tiden.

Jag fick hoppa på kursen och den har verkligen varit helt otrolig. Vem kan tro att man kan lära sig att vara ridlärare på distans?! Lindahs otroliga känsla för pedagogik och kunskap om hjärnan gör det möjligt. För varje vecka har vi fått en lektion som ska lära oss se saker i hästens och människans rörelser, vad som är bra och mindre bra, förstå hur inlärning och hjärnan fungerar och verkligen SE ekipaget med alla dess styrkor och svagheter, vad som behövs just nu för att hjälpa ekipaget framåt. Jag kunde ingenting om detta innan, men Lindah har verkligen lyckats lära mig SE och kunna förmedla saker tack vare sin fantastiska pedagogik och förmåga att få en att börja tänka på rätt spår. Det har tagit mycket tid och engagemang att sätta sig in i allt, och hon hade som sagt rätt. Tid var en bristvara för mig som inte varit helt lätt att hitta. Men på nått sätt lyckades jag få till det.
Jag har nu haft lektioner ett tag och tycker det är alldeles fantastiskt roligt att kunna ge mina elever alla de olika pusselbitarna som är logisk ridning och se dem utvecklas mot större fysisk och mental lösgjordhet, styrka och kontroll. Jag är verksam i Värmland och Närke och ni kan följa mig på Facebook för att få mer info om träningstillfällen och annat smått och gott i min trakt 🙂

 

Fler logiska instruktörer hittar du här

Nästa Instruktörsutbildning startar 1 Augusti 2016. du hittar info om utbildningen här

av Lindah