susanan logisk ridning

Jag har aldrig intresserat mig för att tävla med hästar och heller knappt ens gått på ridskola utan mina hästar har jag ridit ut i skogen på. När jag började rida för Linda våren 2014 tänkte jag därför att om jag klarar grundkursen blir jag supernöjd… Men grund blev till trav som blev till bog som blev till rakriktning och slutligen bakben. Linda förklarade att det faktiskt till och med kunde vara en fördel för mig att jag inte hade speciellt mycket ridkunskaper i botten, jag behövde ju inte lära om, bara lära nytt. När jag läste om instruktörsutbildningen kändes det som en dröm som fick det att pirra i magen, och med Lindas ord om att man inte behövde massvis med ridkunskap före det logiska i bakhuvudet vågade jag fråga om hon tyckte att jag platsade, och det tyckte hon till min enorma glädje!

Även nu, flera månader efter utbildningens slut och examinering är det svårt att med ord sammanfatta hur mycket den lärde mig. Från att inte alls veta vad jag ska ”kolla efter” när jag studerar ekipage har jag nu fått massvis med verktyg och synvinklar. Vi fick som i ridkurserna en lektion i veckan och utan att jag riktigt vet hur det gick till (Lindas specialkunskaper om inlärning och hjärnan måste skapat något alldeles extraordinärt i denna utbildning) knöts allt ihop i de sista delmomenten och helt plötsligt kunde jag helt enkelt bara ”se”, från en dag till en annan. Se sunda och osunda rörelsemönster i hästarna, se ryttarnas snedheter och begränsningar, förstå vilka övningar som skulle gynna ekipagen. Helt magiskt!

Utöver mitt hästintresse har jag alltid intresserat mig för människor och hur och varför vi tänker, känner och agerar som vi gör. Jag är utbildad beteendevetare och mental tränare och detta går verkligen hand i hand medhur de logiska lektionerna är uppbyggda, så det är fantastiskt givande att få kombinera detta. Därtill har jag ett stort intresse för yoga, body awareness och mindfullness i mina lektioner integrerar jag ofta inslag av detta för att hjälpa ryttaren att vara närvarande och lättare kommunicera med sin häst. Mer info om mig hittar ni på www.mentalridning.se

Fler logiska instruktörer hittar du här

Nästa Instruktörsutbildning startar 1 Augusti 2016. du hittar info om utbildningen här

av Lindah