För ett par år sen så skapade jag en Chakrakurs vilket kan tyckas väldigt flummigt och ovetenskapligt men som egentligen är väldigt jordnära och oflummig. För mig handlar bra ridning om att kunna styra sina tankar , hindra dem från att fara iväg och hitta monster i buskarna, helt enkelt om att bli en mer fokuserad ryttare. Ingen människa är fokucerad av naturen utan det är något som man aktivt måste träna på. Det gör vi i Chakrakursen. Hittar ett lugn och ett sätt att komma ner i varv och lyssna av hästen och vår omgivning på ett icke katastrofartat sätt som tillåter oss att kunna guida vår häst som en lugn och klok varelse som hästen anser det väl värt att lyssna på.

Vad menar jag med katastrofartat? Jag har skrivit lite inlägg om detta fenomen som ingår i kategorin fokusträning

Är du en GIFryttare?

Fokusera mera

Logisk Ridning som ridrädsloterapi

Nåväl tillbaka till Chakrakursen. Jag startade som sagt den för några år sen, många har gått den och upplevt en massa roliga saker om sig själva, både i frågan om fokuskontroll och kroppskontroll. Sen var det en som föreslog att alla som kände för det skulle göra om alla chakralektionerna igen (man får alltid gå om kurserna kostnadsfritt) och då blev rapporterna om händelser helt fantastiska. Mer än vad jag väntat mig av kursen faktiskt. Jag klipper in lite ord från eleverna här.

”Nu har jag gjort Bas-chakrat….. Det kändes plötsligt väldigt solitt och det behövde jag i mitt liv. Så skrittade jag ut en stund i går kväll och plötsligt kändes det som om jag fastnade i hästen med baschakrat, svårt att förklara, hamnade i en väldigt bra balans bara genom det konstaterandet och och hon pigga hästen lyssnade verkligen på minihjälper dvs nästan inget alls….fascinerande och det får jag nog fundera på ett tag….någon som upplevt detsamma? Då har jag i januari bara ridit sisådär en gång i veckan och skrittat en sväng.”

”Hm det där har jag oxå varit med om Helt plötsligt sitter jag ”perfekt” i balans Min känsla var de få ,2-3, gångerna det hänt att hästen placerade mig korrekt Sen bara dansade vi ihop ❤️❤️ Har försökt förklara detta flera gånger Men ingen har förstått vad jag menar Mer än att hon är ju knäpp ? Va f….n pratar hon om nu …..”

”man förstår först när man varit med om det! Det är riktigt häftigt ? man glider liksom in i en egen bubbla och sitter ihop.”

Det är ju helt fantastiskt. Precis så är ridning för mig. Man känner liksom inte var man själv slutar och var hästen börjar. Med nya hästar kan det ta några varv att komma dit dock och vissa hästar som är extremt avstängda går det ju inte men på den egna hästen så är det liksom så det är från det att man sitter upp tills att man sitter av.Som att koppla ihop två nervsystem.

Det roliga var att dessa resultat uppnåddes inte under tiden de gick Chakrakursen utan när de upprepade kursen ett år senare. Precis som om kunskapen legat och mognat. Jag upplever att nästan allt vi håller på med i Logisk Ridning är så. Man lär sig massa saker men man märker ingen direkt effekt av det nu men en dag så är det som att allt blommar ut. Antagligen så är det så att man under den tiden samlat på sig en massa pusselbitar som börjar samverka med andra pusselbitar. För att förstå min liknelse om pusselbitar så kan du läsa det här pusselinlägget.

Vi kör en liten vinterspecial på Alla våra kroppsmedvetenhetskurser som du hittar här. Halva priset, dvs 50 % på samtliga kurser. Du måste anmäla dig via mail blog@ lindah.se för att få rabatten, inte via Paypal.

 

Givetvis så kan du även påbörja vår unika ryttarutbildning som är för dig som har gott om tid på dig att lära dig rida på riktigt.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *