Jag har liksom travarna i blodet, så för mig har det inneburit stor sorgsenhet att leva i ett land befriat från travsport (spanien). Det är härligt att vara bland travare och travfolk. Så okomplicerat. I travet förekommer det inget snobberi, alla oavsett samhällsklass samsas, i fikarummen i stallet är det prat som fått ”vanliga” människor att rodna, men för oss som är vana så är det liksom bara så det är.

Och travhästen som ras är ju världens mest underbara varelse. Så här glad blev jag när jag såg min första travsele på 5 år 🙂

Jag gjorde en kul bekantskap idag i ett fikarum på Färjestads Travbana, i form av en kvinna som för typ 10 år sen vann Farmen, känd som ”Farmen Veronica”. Man kan säga att hon liksom hörs… Och syns… Man ligger typ dubbelvikt av skratt konstant. Och hon höll låda i ett par timmar. Tror det var den roligaste människan jag träffat i hela mitt liv. Upplyftande.

Var och behandlade en pållehäst, var ju några år sen jag höll på aktivt med behandlingar så jag trodde jag tappat i känslighet men så var inte fallet. Antar att det är som att cykla, har man en gång lärt sig det så sitter det där. Detta är något som jag verkligen älskar att hålla på med. Givande dels av att man ger något bra till en annan levande varelse vilket gör mig glad och nöjd. Like it <3

——


av Lindah

2 svar på ”Dejtat RIKTIGA hästar idag”
  1. Jo särru, riktiga hästar å riktigt folk va, det ä fint som snus dä.

    Jag ser inte skillnad på en travsele och en tömkörningsgjord. Ja om dom inte hänger bredvid varandra men annars så kan man slå i mig att vilket som är vilket som, liksom. 😉

    Ps: Jag gillar katter men det där ser faktiskt läskigt ut haha. När som helst så kommer catwoman nerdimpandes.

  2. Du har så rätt, har man lärt sig snacka med hästarna kan man nästan bete sig hur som helst för det gör dom själva mot mig. Ett naffs i ansiktet med blottade tänder eller ett ”bett” i baken eller liknande är nåt jag uppskattar och inte upplever som ett dugg skrämmande, jag KÄNNER att hästen bara vill busa till det lite och då ger jag igen, fast snällt och försiktigt. Vänner skadar inte varann även om andra tycker det ser livsfarligt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *