All denna sitsträning, varför måste man ägna år åt att lära sig sitta ordentligt på en häst när det går lika bra ändå?

Ja, det är viktigt. För hästens (och din) hälsas skull.

Kolla in den här fantastiska artikeln.

Du kan spara in på 1000 tals bråk med en häst, 1000 tals kronor i veterinärräkningar.

Att lära sig rida är att bli kroppsmedveten eftersom ridning enbart handlar om kroppsmedvetenhet.

Jag blir alltid så glad när elever kommer till insikt om detta. Klipper in lite från min onlinekurs Grund här. Meningarna gör mig såååå lycklig.

”Brukade stå och hänga på ena eller andra höften men kommer på mig själv nu med att börja göra det och sedan nästan direkt räta upp mig igen och placera lika mycket vikt på båda fötterna igen. Snacka om kroppsmedvetenhetsträning :)”

”Fastän detta är jäkligt jobbigt (ibland känns hela mitt bäcken som ett stort blåmärke:-)) så är det så himla positivt att det är hos mig alltihopa sitter. Tidigare har det varit mycket fokus på hästen som gör si och så och är för pigg eller för lat eller alla möjliga fel.. Sitter felen däremot hos mig så finns ju också möjligheterna hos mig och jag kan använda alla nya redskap till att utveckla mig som ryttare och människa. Också följer hästen liksom bara med på köpet:-)”

”Det där med att sitta på sniskan är tyvärr väldigt lätt hänt, man har sin favorit sida, likadant med hästar. Min är vänster verkar det som. Känn bara hur man sitter i bilen (jag pendlar 1h om dagen till jobbet så jag har mycket tid att fundera/känna:) ) så kan jag komma på mig att jag sitter snett. Eller framför mitt skrivbord, jag vill gärna lägga över h.ben över det vänstra när jag sitter, det känns skönt och bekvämt. Eller ett annat exempel är det där det med ståben, jag har möjligheten att höja mitt skrivbord och så kan jag komma på mig att jag står och vilar mera på vänster ben och inte i balansen på båda benen. Detta med medvetenhet i kroppshållning är otroligt viktigt för fortsatt träning känner jag 🙂 ”

Åh… Fler människor som börjar förstå att problemen i ridning sitter hos dem själva, inte hos hästen, lycka, lycka och återigen lycka.

av Lindah

Ett svar på ”Är det så himla viktigt att lära sig sitt ordentligt på en häst?”
  1. Hej! Länken till artikeln fungerar inte, har du texten kvar?
    Med vänlig hälsning, Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *