Jag har förstått att många som ska gå en kurs hos mig känner sig nervösa för att bli dömda, eller för att de rider för dåligt för att kunna gå en kurs o.s.v. . Därför tänker jag berätta om hur mina kurser fungerar.

Vi startar på morgonen med lite inomhus teori. Jag berättar en massa saker och sen använder jag vissa övningar utan häst för att ni bättre ska kunna förstå det jag berättar om. Det är en sak att lyssna på vad någon säger men enligt min åsikt så måste man också få en form av egenupplevd AHA upplevelse för att verkligen kunna FÖRSTÅ.

Till min hjälp använder jag tex papper/tavla och penna för att illustrera saker

Ibland går vi ut och ”leker häst” utan häst för att lära oss förstå hur hästar uppfattar olika saker vi gör för att träna dem

En sadelbock använder jag för att lära er att hitta saker i vår sits på en häst som garanterat står stilla hur länge som helst.

När det sen kommer till ridningen så är det i början ingen speedupplevelse direkt.

Första fokus är att med hjälp av inre kroppskontroll på sig själv få hästen lösgjord, släppa på dens manklås, skola dens rygg att bära ryttaren.

Men…Bara för att man går en kurs och få verktygen så innebär det ju såklart inte att alla verktyg funkar perfekt på en gång utan då måste man ju såklart hem och öva på dessa.

 

Det här är kurser som totalstruntar i hästen och ger fullt fokus på ryttaren. En kurshäst måste alltså vara lugn och bara gå omkring och vara ridlärare. Hästens jobb är att vara ett kvitto.  Man kan känna på hur dens rygg rör sig, om huvudet åker upp eller ner, om den går snabbare, långsammare, om den blir gladare, lugnare etc. Oftast blir hästarna väldigt mjuka efter en sån här kurs.

Ibland händer att ryttare är på mina kurser av fel anledning. Man vill egentligen inte lägga ner tiden på att lära sig det här jag lär ut. Man vill rida så som man gör för andra tränare och då börjar oftast dessa ryttare känna sig ostimulerade och uttråkade. Här fokuseras det ju på en enda sak under en hel lektion. Det kan vara tråkigt för de som redan kan allt.

Dock har jag märkt att oavsett nivå som ryttaren befinner sig på så får hon ut väldigt mycket av en sån här kurs OM hon vill lära sig nya saker. Jag har ryttare på allt från skogsmullenivå till SM nivå i olika grenar. Jag har ridlärare i olika discipliner med all utbildning du kan tänka dig och de är oftast lyriska efter en kurs. För den som VILL lära sig saker är det här kurser som är helt underbara.

För dig som egentligen mest vill höra hur bra du redan är på det du gör, eller som vill ha beröm för din häst som kan allt, eller som vill jobba på galoppombytena etc så kan jag garantera dig att du blir grymt besviken.

Jag behandlar ALLA som nybörjare, lär alla samma saker (dvs absolut basic grundgivning) eftersom jag vet att ryttarens egna utbildning gör att man får ut det man behöver av en lektion/lurs. Alla oavsett nivå har guldkorn/russin att plocka på en kurs.

Många kan resonera som så att jag rider faktiskt MSV, så jag VILL INTE /HAR INTE TID/BEHÖVER INTE lära mig sånt här utan det jag har problem med är mina galoppombyte.

Jag håller med. Du har säkert problem med dina galoppombyte. Helt klart. Min ambition är dock att tillverka elever som inte har problem med vare sig Galoppombyte eller Levad eller Piaff , eller Tölt eller skogsmulleri etc. Det är vad jag sysslar med. Bygger ryttare som sen kan bygga hästar som inte har problem utan det är bara att rida på.

Problem finns inte. Det är VI som skapar problem.

Mina elever försöker inte åtgärda problem hos hästen eller leta fel på dem.  De lär sig rida så att de sen kan lära sin häst bli en ridhäst.

Sååå. Se till att du inte anmäler dig till mina kurser om du inte är beredd på att vara nybörjare. Du kommer garanterat att hata varenda sekund av mina kurser om du inet är beredd att vara nybörjare igen. //Linda

Klicka på respektive event för att hitta kontaktpersonen. Vill du starta ett eget event så är jag bokbar alla vardagar hela sommarlovet. kontakta mig då på libecatering@gmail.com . Jag håller inga privatlektioner, enbart mina kurser.

 

 

 

av Lindah

Ett svar på ”Så här funkar en kurs hos mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *