Nu börjar allt bli klart, ge mig 2 veckor till bara så kommer all info om denna. För informationsmail om onlineutbildningen så skicka ett mail till info@lindah.se . Mailen skickas ut när allt är klart, det är mycket detaljer att få ordning på, mer än man tror.

Tills dess så bjuder jag på en liten film som vi gjorde i somras. Lite så här fungerar inlärning. Man LÄR ryttaren göra en enda sak under en lektion. Då blir ryttaren väldigt bra på att göra just denna sak. Och hästen har en chans att faktiskt förstå vad ryttaren begär av den. Det är så man skolar hästar och människor.

Om man istället börjat fokusera på alla fel ryttaren och alla fel som hästen gör då hade ryttaren lärt sig just vilka fel hon gör och vilka fel hennes häst gör. Det vill säga att hon hade gått ifrån lektionen och kännt sig ganska kass och kanske hade hon känt att hennes häst inte duger, inte vill eller rent av att den är DUM……

Om man rider 30 lektioner så har ryttaren OCH hästen lärt sig 30 nya saker. Om man rider 300 lektioner så hade de lärt sig 300 nya saker och då kan man nästan kalla ekipaget för välskolat, då kan man börja RIDA, istället för att leta fel eller korrigera fel.

Fel beror oftast på att ryttaren säger fel saker åt hästen och/eller att hästen inte kan utföra det vi ber om. Man måste förstå att allt man ber hästen om är att den ska ändra sin balans, sin kropp, sitt rörelsemönster. Det gör man INTE på en kafferast.

Många elever som går stegkurserna vittnar om ett förändrat rörelsemönster hos sina hästar. Och det är ju just det man vill. En snabb sökning på vilka som länkat till min blogg gav tex dessa rapporter.

Länk

Länk

Länk

Om jag kollar i grupperna där vi diskuterar stegkurserna så kan jag plocka ut följande texter bland många.

”Fascinerande! Jag har varit i full gång att ”återställa” muskler i min kropp efter många månader i rullstol och på kryckor. Jag har själv vetat att jag använt min kropp snett de senaste månaderna och min häst har visat det genom att putta över mig på vänster sida.
Jag gick steg 1-2 i helgen och redan efter bara TVÅ ridpass hemma har jag väckt muskler i min kropp som legat i dvala och hästen går nu rakt igen! Vi har fortfarande mycket att jobba på men just den här detaljen kändes ju kanonbra”

”Min aha-upplevelse idag igen är att en av musklerna i högra höften hänger ihop med vänster sida av nacken. Eller vilka muskler var i nacken vet jag inte, men jag kan vrida huvudet åt vänster igen utan att se ut som typ 90!:-)”

”Efter att ha gått stegen så har jag upptäckt att det inte bara går bättre med ridningen utan även tömkörning/dubbelongering går bättre Intressant!

 

 

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *