Nu har jag ju kört mitt koncept under ca 3 månader och det är ännu för tidigt att utvärdera hur det funkar. jag har ju haft en paus i undervisandet på 5 år eller rättare sagt jobbat med det på helt andra vis i Spanien och där behoven är helt annorlunda än här.

Mitt mål är att skapa riktigt duktiga ryttare som kan RIDA med rumpan och bli oberoende av handen. Jag vill att ryttaren ska kunna rida både sig själv och sin häst spänstigare och mindre låst för varje pass. Jag vill göra ridning till en konst istället för en kamp.

Jag vill skapa ekipage som är så väl sammansvetsade att de ser ut att vara en varelse, en Centaur.

Viktiga detaljer för mig är fokus, balans, följsamhet och precisison.

Jag har fått en hel del feed back. Kommer nu att länka till lite bloggar som elever skrivit. har du också ett blogginlägg om logisk ridning så får du gärna länka din blogg här i kommentarsfältet. Jag tar bara de som jag har hittat vid en snabb sökning.

Steg 1 och steg 2 kurs

Om en lektion

Mer lektion

Om Konceptet

Steg 1 Kurs

Här kommer lite inklippt texter som elever skrivit.

Biverkning på Lindahs kurs… Hittade några småmuskler uppepå foten som tydligen levde en tynande tillvaro … Resultat en ond fot sedan ett år tillbaka är snart smärtfri bara det var ju värt kursavgiften tack ”doktor Lindah” 
Hästen släpar nosen i backen & frustar, så antar han oxå gillar förändringen. Nosgrimman är bortplockad. Kände mej oxå säkrare i skogen då jag kände att han lyssnade mer på min kropp. Är dock bara en vecka drygt sen kursen & jag har bara hunnit rida 2 ggr så det kommer säkert fler aha- upplevelse

Äntligen fått rätt ”verktyg” att jobba med! Det är så kul att rida igen!

Man känner sig lite som en nybörjare allt men det är roligt

Jag har insett hur stark jag är i min snedhet. så träningsvärk, träningsvärk å så en del resultat, hamnar lätt tbx i det gamla ,speciellt då jag rider ut (konditionsträning) , använder då avlastningssits o lätt sits å orkar jag inte hoppar jag av å går en bit. övar å övar då jag går sitter, kör bil, mockar, krattar målar . väldigt intressant att rida två hästar med olika behov (samma behov alltså stark ryttare) då den ena e lindansare redan å den andra ska behålla sin bredd.

Medvetenheten om sitsens påverkan på hästen och dessutom min sits, har gjort att jag kunnat länga stiglädrena med 2 hål och kan nog länga minst ett till. Jag har fått bättre balans, sitter rakare och min häst har blivit lugnare och stadigare. Så vi kämpar på sakta men säkert med små steg.

Min häst är en väldigt sned häst, han ser ut som en banan till höger. Inte så lätt att komma runt. Lindah är en ovärderlig hjälp för oss. Igår red jag på ridbanan, min dotter hjälpte mig att se så han fortsätter vara rak i övningen. AArrhhhh! va svårt, för när jag tycker det känns bra, sänker han högersidan (alltså inte ett dugg bra=Janet borttrollad), när han går där han ska gå dvs med jämna steg bak då vinglar han över hela spåret och skjuter ut bogarna. Men tillsammans kämpade vi. I morse när jag kom ut i stallet, stretchade jag ryggen (två tummar i skinkorna för att höja ryggen) popp popp popp popp sa det i ländryggen.. 15 min lika övn på ridbanan på morgonkvisten och det var lättare att få honom med sig, svansen var nästan helt rak när vi slutade, han hade lättare för att hålla sig rak (även om det inte var hundra var det inte som kvällen innan). Jag kan med detta säga, Lindahs träning är euipterapeutande!!! Det är ren fakta…

Måste säga att det var så lärorikt att träna för Lindah, det var vad jag hade letat efter i flera år. Har alltid velat träna min sits och bli en stadig och duktig ryttare men inte vetat någon som kunnat hjälpa mig med det. Ska gå alla steg

”Nästa period i livet blir fokus på en egen häst och att lära mig rida ordentligt! Så inspirerad  Tycker dessutom Linda är mkt billig. Då har även jag, fattig student och självhushållare, råd att betala vilket både jag och min framtida häst blir glada för”

 

av Lindah

2 svar på ”Om Logisk ridning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *