Logisk ridning har en mängd olika kurser som är helt online vilket innebär att du kan göra dem i helt egen takt, precis när du vill och var du vill. Du slipper lasta eller passa tider till tränare. Vi startar alla kurser första fredagen varje månad. Nästa kursstart är 5 April.

Ni som vill gå vidare med nästa steg i Hand eller ridkurserna skickar in en film enligt instruktioner i sista lektionen i kursen du precis gått. Övriga kurser är det bara att anmäla sig till.

 Klicka gärna på länkarna för att läsa mer om dem. Du kan anmäla dig genom att skicka ett mail till blog@lindah.se eller direkt via Paypal under respektive kurs.

Fokuskurs 1 Handlar i huvudsak om att få nya verktyg för att kunna rida ut på ett fokuserat sätt. Uteritter är svårt för de flesta , mest på grund av alla hästätande brevlådor, stenar och buskar ;-). Den hjälper dig som har svårt att hålla fokuset på olika saker vilket oftast resulterar i en lika ofokuserad häst. Genom några enkla steg så får du verktyg för att börja tänka rätt när du rider.

Fokuskurs 2, här jobbar vi i huvudsak med att hitta och förstå hästen naturliga rytm. Hur kan vi förstärka och utveckla det hästen redan har utan att begå våld på vare sig dig själv eller på hästen. Alla individer har en egen rytm där de trivs, ridning går oftast ut på att få hästen att lämna denna rytm vilket oftast innebär att man antingen driver eller bromsar. Men om man redan har drivit och eller och bromsat i åratal och fortfarande har samma problem så kanske man kan tänka sig att det finns andra sätt att faktiskt skapa en förändring som innebär att hästen själv väljer att utforska zonen utanför sin bekvämlighetszon.

Femminutersklubben är en kurs för dig som vill påbörja din träning för att bli mer fokuserad. Du har kanske märkt att hjärnan inte riktigt orkar hålla fokus speciellt länge utan den vindlar iväg från dina fina bilder och letar upp hästätande monster istället. Här använder vi våran egen kropp för att utveckla vårt sinne för fokus, vi riktar våra sinnen inåt, mot den viktigaste personen i ditt liv, du! Här kör vi korta meditationer som är bra för nybörjaren och fokusträning som du kan ta med dig ut. Denna kurs är helt utan häst, handlar bara om dig.

Ridkurser Det här är en extremt lång väg att vandra så det är ingenting för dig som vill tävla nästa år. Men om du har 2-3 år att offra så kommer du att att bli en fantastisk ryttare om några år. Steg för steg går vi igenom hela kroppen, muskel för muskel och ger dig fullständig kroppskontroll över din egen kropp vilket automatiskt ger dig kontroll över hästens kropp, helt utan synliga hjälper. Frågor som utstickande bogar, bit i en tygel, böjning, sidvärts, form och att kunna ändra på denna blir icke frågor eftersom du kommer att göra allt det där på reflex. 

Arbete Vid Hand ger dig en grundläggande kunskap i hästhantering där målet är tömkörning. Det kan låta lite konstigt men de flesta jag vet vill tömköra men det är oftast för svårt, helt enkelt för att varken vi eller hästen är riktigt redo för det.

Horsemanshipkurser är kurser där vi jobbar lite för att förstå hästen, att jorda oss, så att vi upplevs trygga och säkra och kloka för vår häst. 

Kroppsmedvetenshetskurserna nedan kör vi halva priset på, passa på att ta del av kurserna nu för att jobba med din ryttarkropp även avsuttet.

Chakrakursen är en tuff kurs, långa och ganska krävande meditationer där du lär dig inkänning vilket gör att det lättare att förstå och tolka hästen, eller hunden för den delen eller varför inte en människa?

Mental Coaching är en kurs som där vi kombinerar hjärngympa med mjuka Feldenkraissbaserade rörelser vilket hjälper din kroppskontroll och din målmedvetenhet. Vi jobbar med att finna delmål och mål.

Vill du ha mer hjälp live så finns det numera fantastiska instruktörer utspridda i vårt avlånga land. Du hittar dem här. Saknar du någon i din landsdel så ta det lugnt, det bakas ständigt nya instruktörer så spara listan och kolla om den uppdateras.

Klicka gärna på länkarna för att läsa mer om kurserna. Du kan anmäla dig genom att skicka ett mail till blog@lindah.se eller direkt via Paypal under respektive kurs.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *