Det har ju blivit lite av denna bloggs standard att  plocka sönder många av de där sakerna som folk verkar göra för att man ”alltid” har gjort dem och för att det är så det är liksom. Många blir upprörda på det jag skriver och ska försöka ”tala mig till rätta”. 🙂

Jag tycker det är lite gulligt och roande, men jag orkar oftast inte engagera mig i att svara på dem. Jag vill inte att bloggen ska bli en pajkastningsblogg för såna finns det redan alldeles för många av. Bloggen sprider mina åsikter, mina ögonöppnare och om du inte håller med så tänker jag INTE försöka övertala dig. Oftast så går ju övertalande ut på att ”tvinga” folk att tänka som en själv. Jag har passerat det stadiet för väldigt många år sedan. Folk får tycka precis vad de vill så länge de inte försöker få mig att tycka likadant.

Jag lyssnar dock gärna på en åsikt eller en kunskap, jag är en så kallad russinplockare som plockar lite här och lite där. Jag ÄLSKAR att höra nya teorier och åsikter.

Jag protesterar sällan mot fakta som framförs mig, jag tackar för informationen och sen har jag vissa checkpunkter som jag använder för att kolla om den nya kunskapen är trovärdig.

Är detta biomekaniskt möjligt?

Är detta en av de grejor som ruskigt duktiga ryttare använder när de utbildar en häst?

Är detta en sak som ENBART ryttare med fullt utvecklad bäckenkoordination kan använda på ett uppbyggande sätt som tillför hästen något?

För grejen är att de allra flesta hjälper och ridkunskaper som lärs ut är fantastiska grejor. OM de används av en ryttare som behärskar den oerhört svåra konsten att sitta mitt över en häst, innehar lodrät sits, innehar en absolut stilla skänkel och hand…

Problemet kommer ju först när dessa fantastiska saker lärs ut till ryttare som är helt oskolade och som inte har någon som helst koll på sitt bäcken och som fortfarande flaxar omkring i sadeln.

Jag tror att det är därför folk blir så arga på mina texter. För de har fått lära sig göra sig göra så av en fantastisk ryttare. Hm…Tja, han är  fantastiskt och kan använda de där hjälperna så att det bygger en häst………

Men kan denna fantastiske ryttare själv lära ut hur man använder dessa hjälper till en helt grön ryttare som endast har kanske 8 års ridskoleridning och skogsmullande i rumpan?

Kan denna ryttare lära ut allt det där som han gör automatiskt (typ a,b,c,d,e,f….) eller lär han bara ut bokstaven Q? Och vad har bokstaven Q för nytta utan att alla bokstäverna innan sitter där?

 

Tänk på det ni och ha en superskön dag 🙂

av Lindah

Ett svar på ”Jaha, vad ska vi dissekera idag då:-)?”
  1. Ett stort tack för att du delar med dig av dina tankar och din stora kunskap.
    Önskar Gott Nytt År
    Cissi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *