Mina helgkurser är väldigt fulla och jag har varit tvungen att bromsa mig lite för att kunna hinna med att vidareutbilda de som redan har börjat utbilda sig enligt mina stegkurser. Stegkurserna är just nu 7 till antalet men det kommer att komma fler, både inom den ädla ridkonsten men även arbete vid hand, tömkörning, longering etc. Det finns egentligen ingen gräns för hur lång stegen kan sträcka sig då hästeriet innebär ett livslångt lärande. Mer info kommer inom kort.

Jag får ofta frågan om det går att hoppa in senare i stegen och svaret på den frågan är nej. Du kommer att sakna nödvändiga pusselbitar för att kunna tillgodogöra dig följande steg om du missat grundkurserna. Till och med de numera ganska många instruktörer som börjat gå mina kurser säger att det jag lär ut, det borda ALLA fått lära sig innan de började rida. Det är så logiskt, men ingen lär ut det. Det är det man lär sig INNAN man börjar rida. att sitta mitt över en häst, att påverka den jämnt på bägge sidor, att sudda ut alla överflödiga hjälper, att sitta stilla på en häst i perfekt balans utan att störa den. Detta kan man kalla avancerad sitsträning.

Det handlar inte om greninriktning utan det här är ren och skär inridning av människa för att göra denna till ryttare. Jag har ryttare inom alla möjliga grenar på kurserna, western, dressyr, hoppryttare, AR ryttare, bågskyttar, riddare, Islandsryttare, ridskoleryttare, skogsmullar, proffsryttare, ridtravarryttare, ridinstruktörer etc

Man kan kalla det för rakriktning av ryttare om man ska tala i termer.

Mitt mål är att skapa ryttare som lätt kan ta till sig instruktioner från vanliga tränare, oavsett gren. Det finns de som är födda till ryttare, som bara KAN. Och så finns det vi andra. Som kämpar oss blåa med ganska dåliga resultat. Ni har mycket att hämta i stegen. Men även proffsryttare får sig otroliga AHA upplevelser av kurserna. Många upplever att de blir smidigare även till vardags av träningen, upplever ett ökat samarbete med hästen.

Mitt syfte är inte att ge privatlektioner, utan att skapa ryttare som med gott resultat kan ta till sig mer när de rider privat för andra tränare.

Dock har jag ju märkt att folk VILL rida privatlektioner för mig så jag kommer att erbjuda det till de som går stegen , men då i onlineform. Även stegkurserna kommer att komma som onlineutbildning i en lite annan form än så som de erbjuds nu. Mer info om detta kommer inom kort så håll utkik här i bloggen eller i min Facebookgrupp.

Man behöver inte vara nervös över att anmäla sig till stegkurserna, då dessa är av ett sådant slag att du faktiskt kan vara en ren nybörjare och ändå hänga med. Jag använder inga konstiga facktermer, de första 2 stegen rider du med ledare och ALLA är nybörjare oavsett hur mycket de ridit innan. Man hör ju så ofta ryttare säga att de snart ska börja rida för tränare, de måste bara träna lite först. Så funkar det INTE hos mig. Alla kan tillgodogöra sig detta, ingen behöver prestera och alla kommer att bli bättre. Det finns duktiga ryttare som släpat med sig sina icke ridkunniga pojkvänner på kurserna och pojkvännerna tycker att det är superkul och de tycker att de lärt sig massor.

Nåväl. Till hösten kommer jag att bege mig utomlands igen. Sverige är inget för mig, alldeles för kallt här. Jag kommer dock fortfarande att hålla kurser i Sverige, men inte varje helg och bara på vissa utvalda ställen som har kapacitet att ta emot många ryttare.

Så om du känner att du vill hinna med några kurser innan jag försvinner så ta chansen att gå stegkurser i sommar då jag kommer att åka Sverige runt och är tillgänglig för bokningar av kurser även på vardagar med början 16/6 tom 24/8-2014. Maila mig på libecatering@gmail.com för mer info eller bokning.

av Lindah

Ett svar på ”Bli en bättre ryttare i sommar”
  1. Hej!
    Var finns du någonstans? Finns det möjlighet att ta upp dig till Boden? Pris? Hur många ekipage ?
    Snälla hör utav dig?

    Mvh/Renate Murken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *