En hel vecka var jag ute på turne och träffade mina elever. När undervisningen mest är online så blir det extra roligt att få se ekipagen ”på riktigt”. Det man slåss över är den otroliga ödmjukhet alla elever har, oavsett på vilken nivå de befinner sig på. Bjuder på en liten kavalkad av olika ekipage.

Mina elever är en salig blandning av skogsmullar, hoppryttare, distansryttare, dressyrryttare, westernryttare, Islandsryttare etc
Elevernas hästar är av alla de former och sorter, Nordsvenskar, Islänningar, halvblod, fjordingar, prickiga, lurviga, korta, långa, tjocka, smala etc

Det finns ingen ras eller gren diskriminering, jag märker det i grupperna som vi har, alla är uppmuntrande mot varandra, ingen dömer, man är glad för och påhejar minsta lilla framsteg oavsett om det handlar om en skogsmulles första försök att gå en volt eller en dressyrhäst galoppombyte. Alla är vänner. Detta är helt unikt i hästvärlden.
 

Alla elever oavsett nivå får jobba lika hårt. Märkte det när en elev tittade på ett mer avancerat ekipage och utbrast att hon får ju jobba lika mycket som jag trots att hon kan allt. Såklart, oavsett nivå men befinner sig på så är ju allt svårt om ridläraren ger ekipagen svåra uppgifter.

Ibland måste en elev få en uppgift som är enkel så att hennes självkänsla stärks. Ibland kan man lägga sig på gränsen av vad eleven precis klarar av. Detta koncept gäller oavsett var i sin ryttarutbildning eleven befinner sig.

Jag märker att behovet av privatlektioner ökar. Därför kommer jag att inom kort börja lära upp de första Logisk Ridning tränarna. Jag vet att det redan nu finns en drös med tränare som kallar sig Logisk Ridning tränare, som håller ”Lindahlektioner”. Det gör de inte, för de saknar kunskapen. De har ingen aning om vad det handlar om egentligen. De lockas att ta genvägen och låter eleven göra saker som de inte är redo för. Detta tillvägagångssätt går alltid ut över hästen 🙁

Jag kommer att ha kvalitetsäkrade tränare och de kommer att synas här på bloggen. Tills de gör det så finns det inga Logiska Tränare oavsett om de kallar sig det. Logisk Ridning baseras på grunder, grunder och grunder. Inga genvägar finnes. Du som vill börja med Logisk Ridning kommer först att backa rejält i vad du ansåg dig kunna. Sen bara klättrar du i kunnande. Logisk Ridning är till för dig som vill vara en bra ryttare om 2 år, inte en som vill vara bra NU.

Att vara en Logisk Ridning tränare innebär inte att du kan hjälpa elever att tvinga igenom olika rörelser på hästar. Det innebär en gedigen kunskap om hästpsykologi, människopsykologi och rörelsemekanik hos häst och människa. Efter en lektion ska både hästen och människan känna sig lite duktigare och de ska vara fulla av glädje. Ett ekipage får aldrig gå ifrån en lektion och inte vara lycklig. Ett ekipage består av en häst och en människa. Bägge parter måste älska att träna.
En Logisk Ridning tränare ser det bästa i varje ekipage. Tränaren letar inte fel, hon ignorerar felen, utan hon lär eleven göra rätt.

Nåväl, nog om detta. Bjuder på lite ögongodis i form av otroligt tallangfulla Tiara.

 
av Lindah

Ett svar på ”Träningsturne April 2015”
  1. Åååh jag hoppas vi får ihop en ordentlig grupp här i Stockholm så vi får hit dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *