Logisk ridning

Det här är en bra uppvärmning som jag lärde mig i Spanien. Man står upp i fältsits, men man vill inte luta sig mer och mer framåt utan målet är att stå väldigt rakt upp. I varje hörna lägger man en volt, halvlång tygel och man klämmer inte till hästen utan den får ta sig igenom volten i valfri form och böjning. Efter kortsidan ber man hästen trava på snett igenom, saktar ner till skritt efteråt och gör två nya volter och snett igenom i trav igen. Hela tiden halvlång tygel och man får inte sätta sig ner en enda gång, rumpan får inte nudda sadeln. Hur länge man håller på? tja, man liksom känner när hästen är redo, är på jobb. När den motståndslöst köper dina hjälper, mjuknar etc. Är du otränad så utlovar jag en härlig träningsvärk.

Varför är då en sån här uppvärmning bra? Framförallt för att man låter hästens rygg vara fri ett tag innan man sätter ner sin egen låsta rumpa där 😉 Bägges höftleder får en chans att lossna innan man börjar rida. De flesta hästar älskar att värmas upp så här. Pröva vetja!!!!


Det har varit lite låg aktivitet här på bloggen i sommar. det beror på att jag varit ute på vifft och träffat alla mina magiskt duktiga elever. Lovar att visa upp lite bilder och filmer här på bloggen sen i höst och vinter. Fram tills dess, värm upp fint 🙂av Lindah