Följande kurser finns tillgängliga för onlinestudier.

1.Grund: Vi lär oss att sitta mitt över en häst, får den att aktivera magmusklerna och därmed länge sin överlinje. Vi lär oss att lösgöra hästen och att hitta bålswunget i skritt.

2.Trav: Målet är The Swinging back. Vi lär oss lättridningstekniker och hur man rider ut hästens hals. Lär oss böja hästen i trav och göra tagen bakdel.

3.Bog: För att kunna rida in och aktivera bakben så måste man först ha koll på bogarna annars kommer dessa bara att flytta eller skruva sig lika mycket som vi flyttar hästens bakdel. Vi lär oss grunden i  rakriktning och får eftergift av hästen. Samlingen ökas några steg. Hästen lär sig flytta bogarna i sidled och ta sig runt en sväng rakriktat.

4.Rakriktning: Nu ska vi få koll på mellandelen, få hästen att bära vikten jämnt på sina bakben så att den kan söka sig jämnt fram mot handen. Få den att aktivera magmusklerna ordentligt, utveckla ett litet register i gångarterna.  Vi börjar få fram skolskritten

5.Bakben: Vi börjar aktivera hästens bakben, kopplar ihop dessa med resten av hästen, påbörjar halva steg och utvecklar vår taktkänsla en aning.

Nya kurser släpps hösten 2015. Du hittar dem här. Länk.

Ridprov avlägges efter varje kurs. Du hittar dem här.Länk

Hur funkar onlinekurs? Länk

————————————————————————————–
Fler kurser kommer upp allteftersom. Man måste gå dem i ordningen jag uppgett oavsett om man har ridit i tjugo år eller i ett år. Samtliga kurser varar i 3 månader . Nästa kursstart är förste januari.

Grundkursen får fortfarande massa anmälningar. Därför överväger jag att starta om denna den förste varje månad. Det innebär att nästa kursstart är förste November.

Önskar du anmäla dig till denna kurs så skickar du ett mail till blog@lindah.se .

Jag behöver namn och adress samt att du skriver vilken kurs det gäller. Därefter får du en faktura som ska vara betald i god tid innan kursstart den förste november. En länk kommer att skickas till dig där du loggar in och tar del av kursen.

av Lindah

8 svar på ”Ridkurser online”
  1. Hej jag skulle vilja anmäla mig till din online ridkurs steg ett som börjar i november. Mvh Lena

  2. hej jag undrar hur man kan veta att man verkligen gör rätt och lyckas med uppgifterna? Får man titta på en video och sen öva? Känns ju mycket bättre att få hjälp personligen där du kan se på vad man gör rätt och fel, hur hästen reagerar på övningen etc 🙂

    Tack för en superbra blogg med massa bra tips. Kram Jessica

  3. Det är ju just där svensk ridutbildning brister. Ingen lyssnar inte på hästen, ser på hästen, känner på hästen eftersom ingen lär er detta. Det gör er helt beroende av bekräfteslse utifrån i form av ridlärare. Vilket är lite dumt när vi sitter på världens bästa och tydligaste ridlärare…. Jag berättar vad ni ska leta efter, hur det känns, vad som kan bli fel etc. Ni får se filmer, ni får teori etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *