20160807_203149

Måste bara säga det att min häst har nog fått sig ett revolutionerande beteende senaste tiden. Har övat massa övningar från kursen. När hon kom hem från kursen sist var hon jätte trött! Låg i hagen länge- vilket inte är så vanligt hos henne… Hon fattar mer och mer vinken med att va kort och bli lång. Hon börjar nog förstå att det är skönt att ha nacke i samma höjd som manken och länga ut sin hals och huvud – lång överlinje. Hon vill bli kvar i den positionen, istället för en gång i tiden lamadjur style. Hon har blivit jätteduktig och lyhörd för mina ytterhjälper. Rider i serpentiner på långa tyglar i trav. Det kan vara storm och hon vill bara ruska huvud och sova. Även när jag prasslar med kardborreband eller hästen i hagen bredvid fått spader. Haha känner inte igen kusen, det är som om himlen har trillat ner. Och halter och lösgjordheten är det bra flyt på med! Synd att det aldrig blir filmat eller fotograferat.

logisk-ridning-bettlost

Lektion ett i bogkurs för mig igår! Så sjukt spännande! Övade en stund, blev helt slut, red ut och slappade lite, sen in på banan igen och fortsatte lite till och DÅ mina damer och herrar hände något! Jag fattade äntligen skillnaden på höger och vänstersits. Moroten i ena hålet för att svänga lite hitåt och moroten åt andra hålet för att svänga lite ditåt. Idag – är jag fortfarande så glad att min familj undrar vad tusan som hänt!
13814447_10153741734442083_1321162287_n

Tack för världens bästa bogkurs! ? Nu har jag kört en snabbrepris och kan med tillfresdsställelse konstatera att jag fått en följsam hand med mjuk kontakt och att jag kan sitta i hästens balans. Så avslappnade och harmoniska uteritter som vi haft den senaste veckan har vi inte upplevt på länge. Vi njuter båda två! ? Flipperkulan är svår men nu tror jag att jag börjar hitta motvikten i min egen kropp. Och sen har vi ju duktig Henrietta Hellström  som hjälper mig pussla ihop bitarna till en helhet! ? Så bra det kan bli för en tant o hennes häst!

pic_0260

Jag började titta på Hästens öronspel igår. Så otroligt uppmärksam han har blivit! ? För minsta rörelse från min sida far hans öron fram o tillbaka. När jag rättade till min position i sadeln utan att ge några särskilda hjälper fick jag direkt två öron riktade mot mig: ”Vad sa du? Vad ska vi göra nu?” ? Jag tror bogkursen har gett oss ett gemensamt språk. Signalerna från sitsen är inte länge random rappakalja, de betyder något som Hästen förstår!

pic_0284

Fantastiskt?Jag har häst i båda tyglarna, som en porlande bäck… Vi svänger med en aning av hjälper och jag tror att tanten (jag)?, börjar lära mig rida! Jag har en helt underbar häst!!

pic_0356

Hela den Logiska Ridningen skulle kunna heta ”Lär känna din bakdel”… Har försökt hitta de där sittbenen….Något nytt har jag gjort åtm….en ny träningsvärk på nytt ställe har infunnit sig iaf. Och det måste vara positivt! Sen om det är sittbenen som var aktiverade eller någon annan del, det är lite oklart just nu… 😉Jag hade ärligt ingen aning om hur många riktningar, spännpunkter, vridningar man kunde göra med sitt bakparti…helt fascinerad!Jag har blivit rumpmedveten!

pic_0314

Igår räddade sidoplankan från Arbete vid hand 2 min häst från att gå omkull. Jag håller på att köra in honom, och vi hade skaklar på honom när han råkade tappa balansen. Han ville göra som vanligt, hitta tillbaka genom att flytta baken, men där var ju nu en skakel som hindrade honom så han började trilla åt ena hållet… Då var det så himla bra att kurserna nu jobbat bort att han bara böjer halsen om man tar i tygeln, så jag hjälpte honom genom att visa att om du tar huvudet åt ena hållet så rätar baken upp sig åt andra. Tack och lov lyssnade och fattade han och hittade balansen igen! Körläraren sa efteråt att vi var ca en sek från att han gick omkull. Extra tacksam där för att handkurserna hjälper honom med hans kroppskontroll.

pic_0288
av Lindah