Jag får ofta små fina ord från eleverna och jag tänker att jag ska skriva ner dem men så glömmer jag. Skärpning på den fronten tänker jag och börjar därför omedelbart att fylla min blogg med kloka ord från världens bästa elever.

Elev som går sista handkursen, tömkörning och snart påbörjar sista Ridkursen

”Har fattat en sak idag. 25-öringen ramlade ner så det klirrade i sparbössan?
Yttertygeln, vilken grej alltså. Hästen var i yttertygeln och när jag gick fram med den svängde han. Sådär cykelstyreaktigt blev det. Igår övade vi på huvudets placering på töm och att följa yttertygeln. Tog med den övningen upp på hästryggen idag. Det coola var att han var felställd innan hörnet och precis innan hörnet gick handen fram och han sög tag i yttertygeln genom hörnet. Vilket moment jag fick där på hästryggen. Gårdagen förberedde mig för dagens pass!! Lycka är att förstå yttertygeln ❤️?

Och jag vet, jag kan höra din röst inne i huvet, att hästen ska svänga när man lättar på yttertygeln. Har fattat men ändå inte fattat. Har liksom inte fått ihop det. Och idag hände det. Jag vill aldrig göra nått annat än rida på yttertygeln!!?
Imorgon blir det tusan mer tömkörning.stackars häst!!
Kommer så väl ihåg en lektion du gav till mig för massa år sedan. Det var kväll och vi skulle få honom att vända när jag gjorde det jag gjorde idag. Jag vet att jag kämpade med resultatet blev sådär. Idag förstod jag den lektionen. Och sen är tömkörningen så intressant för jag ser rotationer och magar åt ena eller andra hållet.”
Duktig elev med superfin Islandshäst som gått klart bogkursen skrev så här. Det är ju galet roligt när andra tränare berömmer ens elever 🙂
”Hej Lindah! Har varit på en fantastisk ridkurs för Eyjolfur Isolfsson i helgen och jag fick en massa beröm för att jag har så bra kontroll på hans bogar! Helt och hållet tack vare bogkursen Härligt, tack för det och all annan klokskap som vi fått genom dig.”

 

av Lindah