Jag spinner vidare på ämnet hästhälsa. Den här videon fick mig att gråta. Och att beundra hästar ännu mer. Så här kan det gå när en häst har ont i munnen och man inte lyssnar på de små signalerna som hästar sänder ut när det börjar göra ont. Till slut gjorde det så ont att den inte kunde behärska sig längre.

Det slutar väl för både häst och ryttare, är du superkänslig så ska du kanske tänka dig för innan du ser filmen dock.

Men… Trots paniken så lyssnar och lyder hästen den halvt medvetslösa och totalt försvarslösa ryttarens HOW (stanna på westernspråk).

Läxa att ta med sig från denna film. Lyssna på din häst. Lär din häst lyssna på dig. Ha ett väl etablerat kompanjonskap med sin häst så att du även i paniksituationer kan kontrollera den med det enkla ordet HOW. För mig har ordet HOW räddat många situationer, det sitter i min ryggmärg, jag får sällan panik längre, jag säger how och hästen lyssnar. För att jag lärt den göra det.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *