Denna kurs kombinerar kroppsmedvetenhet med mentalt fokus. Man kan säga att den gör så att din kropp och ditt sinne börjar sammarbeta. Varje vecka får man en lektion för hjärnan och för kroppen. Rörelse i kombination med tankar har visat sig vara väldigt effektivt för att uppnå långsiktiga resultat.

Lider du av dåliga tävlingsnerver? Prestationsångest? Tycker du att du är urdålig? Tycker du att alla rider bättre än du? Låser det sig för dig så att du inte kan prestera på tävling det du kan på hemmaplan? Eller tycker du att du är helt otroligt bra redan och vill bli ännu bättre?

Problem beror ofta på ett rörigt sinne. Om du rannsakar dig själv lite, börjar fundera. Tror du ens att det är möjligt att prestera på topp om det är full kaos i din hjärna?

Man kan skylla på att framridningen var rörig, att det körde bilar bredvid framridningsbanan, att boxgrannen retade upp din häst…..Etc.

Men vet du, ingenting av detta spelar någon roll. En tävlingsryttare måste kunna fungera trots en kaotisk omgivning. En tävlingsplats kommer alltid att vara kaotisk. Vet du tex att många lastproblem innan en tävling orsakas av din hjärnas kaos?

Du måste lära dig att behålla lugnet oavsett omgivning och situation. Bli en trygg punkt för din häst så att han kan prestera på topp.

För att kunna vara denna trygga punkt så måste du ha en plan. En röd tråd. Man måste veta vem man är, var man är på väg, vilka hinder som finns och hur man kommer runt dessa. En ryttare måste dessutom alltid ha en plan b och c och kanske även en plan d. Dessa planer måste redan finnas i dig så att du snabbt kan skifta till en ny plan om den plan du tänkt ut inte fungerade.

Man måste alltså ha ett mål som är fast, men man måste ha många vägar dit. Ditt sinne måste snabbt och enkelt och utan frustration kunna skifta sin väg, sitt fokus.

Så fort du stöter på ett hinder så måste du vara beredd på att vara flexibel. Oftast är det då man av naturen går upp i 1000 atomer och släpper allt fokus. Då går det käpprätt åt h——e.

Man måste lära sig se misstag och nederlag som viktiga lärdomar som man kan lära sig något av. Man får inte låta misstag och nederlag förstöra llt.

För imorgon är en ny dag och då kommer du att göra helt annorlunda.

Ett sinne måste kunna vara fokuserat, lugnt och flexibelt.

Sen har vi vår olydiga kropp, den är inte så enkel att bemästra den heller. Kropp och sinne hör ihop. Att bara ta kontroll över sinnet räcker oftast inte. Man måste även ta kontroll över sin kropp.

Det är ju till stor del kroppen vi rider med. Denna kropp måste vara lydig och göra som vi säger. Ett roterat och låst bäcken ställer till stora problem för oss i ridningen. Det gör att vår häst går ostadigt i formen och går emot våra hjälper.

Denna Mentala kurs lär dig kontrollera ditt sinne men den gör också att du lär dig kontrollera din kropp. Därför innehåller kursen djupgående övningar som varje vecka lär dig ta kontroll över ett nya områden i din kropp som hindrar dig från att nå ditt mål. Att bli en toppryttare.

Denna kurs är för alla ryttare. Den påverkar inte ditt sätt att inverka på din häst utan enbart på ditt sätt att styra din kropp. Det kommer att bli lättare att följa din tränares instruktioner.

Den kan också hjälpa dig att bli smidigare och starkare i din kropp. Öka din kroppsmedvetenhet.

Det finns fortfarande några platser kvar i denna kurs som startar den första varje månad. Varje vecka under tre månader får du en ny lektion. Du studerar online i lugn och ro hemma på tider du själv väljer .  Vill du anmäla dig så maila till blog@lindah.se . Skriv vad du vill anmäla dig till samt namn och adress.

 

av Lindah

4 svar på ”Mental Coaching”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *