Lucka 4 – RIDÖVNING ?
Om det är så att ni också är ägare till en sån där olydig sadel som bara vägrar ligga still mitt på hästen – vart börjar man då gräva i det hela? Här kommer det där med att lära sig känna och att lära sig koordinera in.

Psst, även du med en lydig sadel kan testa detta ?

Idag fokuserar vi mest på rakriktning, dvs höger-vänster glidandet. Så, medan ni skrittar fram – ta fram din mentala Sherlock Holmes och gå på en liten upptäcksfärd! ?️‍♂️?️‍♀️
Rid längs medellinjen i skritt och gör så många små 8-10metersvolter du bara kan åt båda hållen. (Eller känn efter på uteritten, det går såklart utmärkt)

Checklista för att hitta skurken:
▫️Är någon midja vikt? Man får räkna volanger med händerna, det får man.
▫️Är ena skinkan tyngre än den andra?
▫️Känns sadeln uppskjuten/hög på ena sidan?
▫️Kan man känna något sittben i sadeln alls? Ett kanske? Är det andra ute och flyger?
▫️Hur känns hästens magen under dina lår? Känns det lika på båda sidor?

Vad händer? Hur känns det??
Skiljer det sig mellan varven? Om en sida känns hög, kan du på något vis flytta dina höfter så det känns jämnare? Kanske genom att tynga ner där det känns högt? Om ett sittben flyger, kan du flytta den sidan närmre ryggraden?

Och glöm inte bort den pågående tävlingen om livelektioner och halva priset på onlinekurs! ? Rapportera när du testar saker från kalendern och berätta var du finns så vi vet vilken instruktör som är nära dig. Första dragningen sker idag ??

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *