Hej igen, Petra från Åland här.

I lucka 19 skrev jag om fötterna och hur dom skvallrar om snedheter i bäckenet. Men när vi sitter på hästen kan det vara svårt att se fötterna och vad dom gör och det är rent ut sagt väldans opraktiskt att ens försöka. Så vi struntar i fötter just nu och fokuserar på naveln. Om du rider rakt fram borde naveln också peka rakt fram, eller hur? Så gör den det? Om den pekar åt höger eller vänster, vad gör då dina axlar? Och vad gör händerna? Är dom parallella? Eller vill en hamna längre bak? Hur blir då kontakten till hästens mun…? ?

Om du tittar på dina lår är det ena låret längre fram/närmare knävulstren än det andra? Vilket är längre fram? Höger, vänster, båda lika? (Svårt att se i sadlar med stora knästöd som håller ryttarens ben på plats) Och samma sak här; om ena låret är längre bak, vad händer då med underskänkeln…? ?

Ja som ni förstår så leder en snedhet till en annan, och mitt i smeten sitter det ett lurigt bäcken väl dolt och fnissar över våra försök att få händer och fötter lydiga… Jag tycker vi tar och avslöjar den där luriga och faktiskt rätt stora skelettbiten och börjar förklara var skåpet ska stå! Men jag varnar er det är en envis sak och rom byggdes ju inte på en dag! ?

Bild av Kimberly Andersson på PA häst.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *