1 september är stor kursstartsmånad hos Logisk Ridning. Alla hårt kämpande elever har möjlighet att avancera ett steg och gå en fortsättningskurs i den långa och svåra konsten att bli en ryttare. Dessutom så har nya elever möjlighet att starta en kurs.

Kurser som är öppna för alla. Här hittar du info om hur det fungerar att studera online.Länk
Jag har ryttare från 15-70 år. Dessa är allt från skogsmullar till SM ryttare. Dessa elever har hästar av MASSA olika hästraser. De tävlar/verkar i MASSA olika grenar. Grunden i alla hästträning är densamma. Därför är Logisk Ridning verksamt för alla raser och alla grenar. Det enda som krävs av din häst är att den är FRISK och att den lugnt kan skritta rakt fram. Jag har förstått att min definition på frisk strider mot många andras. Ridning går ut på att be hästen flytta vikt till sin bakdel, att vinkla lederna där. Det innebär att om din häst har eller har haft tex spatt så är den inte frisk i min definition. Den kommer att få svårt och få ont av att behöva flytta bak vikt till sin bakdel. Den kommer att behöva kompensera oförmågan att använda bakbenen korrekt genom att överanstränga sig någon annanstans. Därför är det ganska osmart att gå en kurs som handlar om samling med en spatthäst. Däremot är det bra för de flesta andra hästar att gå en av mina kurser. Den MÅSTE vara frisk. Det är viktigt och jag kan inte poängtera det mycket nog har jag lärt mig den hårda vägen.

 

Fortsättningskurser

För elever som redan går mina kurser så erbjuds följande fortsättningskurser. Kraven för att gå vidare är att man ska bli godkänd i kursen man precis gått. För att bli godkänd så filmar du ett ridprov som du får anvisningar om i den sista lektionen i kursen. Filma, lägg upp filmen på tex youtube eller annat ställe och maila länken till blog@lindah.se .

Inget ridprov som rids med repgrimma, hackamore, LG bridle eller någon annan form av stångbett (baucherbett inkluderat i begreppet stångbett) kommer att bli godkänt. Om man känner ett behov av att använda nosgrimma för att hästen bits eller så så ska denna vara löst spänd. Snokremmar är ingen godkänd utrustning. Bettlöst eller med bett spelar ingen roll.

I filmen kollar jag först och främst efter att din häst är frisk. Därefter kontrollerar jag att ryttaren tagit åt sig av utbildningen. Ingen är perfekt och det förväntar jag mig inte heller så om du är någon som har höga (orimliga?) krav på dig så kan du slappna av och släppa det. Jag vill däremot se att du tagit åt dig av kursen, att du sitter hyffsat stilla på din häst, att du inte driver din häst framåt genom att jucka eller mala med skänklarna, att du sitter mitt över din häst, att du och din häst blivit lite mindre oliksidig att du och din häst är fokuserad på uppgiften. Att hästen är harmonisk och glad.

av Lindah

Ett svar på ”Kurser 1 september”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *