linda-logisk-ridning

Många har svårt att se vad det är vi håller på med i Logisk Ridning. Det ser liksom inte ut som det man ser annars. Hästarna är typ alldeles osamlade och går sällan på tygeln. Ja det är möjligt, vi bryr oss inte så mycket om var hästen har sitt huvud.

Vi sysslar mest med att lära ryttaren störa hästen så lite som möjligt så att hon sen, när hon lyckas med detta kan börja lära sig träna hästar.

Jag anser att det är svårt att lära en ryttare rida på en häst som inte är så bra på att bli riden 🙂 . Jag vet att man oftast fokuserar på att träna hästar men det gör inte jag. Jag tränar ryttare.I grunden är det två saker som stör hästen.

Dels är det händer som dras bakåt och används både som ratt, broms, start, halsformare och hålla balansen mojäng vilket får hästen att bli tung i handen/eller undvika handen/eller knäppa av eller gå ojämnt till handen.

Det är ryttarrumpor som sitter snett på hästen och med vassa sittben gör punkttryck i hästens rygg vilket får hästen att rotera sin ryggrad vilket får den att vilja köra upp huvudet, skjuta ut bogen och får den svårt att ta bägge galopperna.

Det är liksom handen och den sneda ryttaren som skapar alla problemen alla ryttare har långt upp sin utbildning. Jag anser det vara bättre att ta tag i detta först så att man slipper brottas med olika symptom som uppkommer av detta.

Bägge dessa sakerna är absolut viktigast i all ridning. Det är det första en ryttare måste behärska.

Här ser ni ett exempel på en sådan där grundläggande ryttarlektion. Den innehåller bitar från de två första ridkurserna i vår ryttarutbildning, grund och trav.

Grundkursen startar första fredagen varje månad. Du kan läsa lite om våra ridkurser här.
Det är alltid okey att dela inlägg från den här offentliga bloggen.

av Lindah