I Fuengirola finns många hästdroskor som för en slant transporterar turister.

Jag var t. ex uppe i Mijas Pueblo och där såg jag bara snäll utrustning

Jag tänker alltid att det är så fint skötta, bra i hull, välskodda och att man märker att de är vana att bli vänligt bemötta. Jag har sett kuskarna ge dem vattenmelon när de står där i hettan och väntar.

droskhäst spanien, costa del sol hästar, lindahs bllogg, swedish blodie, hårt betslad (1)

Och vissa sätter solparasoll över dem 🙂

droskhäst spanien, costa del sol hästar, lindahs bllogg, swedish blodie, hårt betslad (2)

Så sött

droskhäst spanien, costa del sol hästar, lindahs bllogg, swedish blodie, hårt betslad (3)

 

Det finns droskhästar av alla raser, travare, PRE, halvblod, korsningar etc. Det här är en hingst som dansar och skriker när han ser flickor men beter sig fint ändå.

 

droskhäst fuengirola

 

De går oftast lugnt och sansat, på hängande tömmar och det har jag alltid tyckt är så trevligt.

 

lindahs blogg, djurplågeri, spansk betsling, djurjouren, lindahs blogg, swedish blondi, logisk ridning

Tills jag fick se det här på en häst igår. Det är ett vanligt bett plus en Serreta…. Det är en grej som man använder mycket i Spanien. Man brukar vanligtvis klä den i läder för att göra den mildare. Det är en effektiv och mycket skarp, nödbrms som endast ska användas av erfarna händer. På den här hästen var den bara tejpad med ett lager tejp varav de vassa ståltänderna gått igenom. Nosen var alldeles ärrig…..

serreta, djurjouren, lindahs blogg, spansk kapson, skarp betsling

Det är en slags Spansk nosgrimma som

lindahs blogg, djurplågeri, spansk betsling, djurjouren, lindahs blogg, swedish blondi, logisk ridning

 

Då blir jag lite ledsen i ögat…. om man studerar hur tömmen är spänd så ser man att läderremmen i Serretan tar i innan bettet gör det…….. 🙁 . Hur tänker man om man gör så här mot ett djur? Tänker man överhuvudtaget? Jag kan förstå utrustningen som en nödbroms som tar i om man tar extremt mycket i bettet och inget händer, men att FÖRST låta taggarna jobba sig in i hästens nosrygg innan bettet tar i…


av Lindah

4 svar på ”Elak betsling :-(”
  1. fy vilken hemsk uppfinning! jag skulle inte ens vilja se den användas som nödbroms. behövs en sådan platsar inte hästen som ”turistattraktion”

  2. Verkligen ledsamt och med lite mer kunskap hade det inte behövt va så:(. Vill bara nämna att det är värt att lämna in en lite anmälan till spansk polis när man är där eller snällt nämna det till hästhållaren. Även om det inte blir nån ändring denna gången så förs det lite ljus och kunskap över situationen. Bra att du tar foto och skriver om det:), allt för många hästar lider i solparadisen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *