Därom kan de lärda tvista. Jag skulle nog vilja påstå att det är olika beroende på vilken personlighet man är. Det är viktigt att komma ihåg att vår personlighet bestämmer vad vi rider med.

Vissa personligheter rider på teknik. När tekniska personligheter diskuterar så diskuteras det givetvis olika tekniker. Inget konstigt med det.

Men sen har vi ju andra personligheter, som rider på känsla. När känsliga personligheter diskuterar så diskuteras det mycket om känslan.

När två från dessa olika personlighetstyper diskuterar ridning så blir det oftast en krock. De har svårt att förstå varandra. Det är inget konstigt med det.

Man måste veta att det finns olika personlighetstyper och därmed olika sätt att rida. Det är så det bara är.

Så här kan ridning beskrivas om man är en känslig ryttare. Den här filmen kan översättas till kommunikationen mellan häst och ryttare tycker jag.
Givetvis kan denna film uppfattas som totalt humbugg om man är en teknisk ryttare. Det är viktigt att respektera  att vi är olika.

Den perfekta ryttaren har både känsla och teknik av naturen. Vi andra måste manuellt lära oss bägge den långa och hårda vägen. Det är sånt vi sysslar med i mina ridkurser. Vi lär oss teknik och vi utvecklar vår känsla. Det går inte på en kafferast 😉

Det finns platser kvar i Grundkurs Ridning som startar 6 Maj. Du hittar info om det här.

av Lindah