Logisk Ridning

Det är ju för härligt att ha en Påni när man är vuxen. det blir så kravlöst, det finns liksom ingen möjlighet att tävla så alla krav på sånt försvinner. Är temperamentet dessutom av det lugnare slaget så blir tillvaron så trygg och trevlig. Fallhöjden är dessutom låg 🙂 Jag måste säga att skaffa en Påni är ett av mina bästa beslut. Bjuder på gårdagen, vi leker lite i rundpaddocken. Känslan är fantastiskt. Ingenting blir perfekt så klart, vi lär oss bägge. Vi har egentligen ingen aning om vad vi håller på med utan vi kör med ”vi ser vad som händer om vi gör så här-metoden”.
Dagens fokus var att få Pånin att följa med in med bogarna en aning samtidigt som hon fortsatte följa spåret. På sikt ska det bli en öppna. Nån gång, när har jag ingen aning om, vi skyndar långsamt. Åh vad roligt det är att som tant jobba med en Påni.

Är du intresserad av den här typen av hästträning så titta in på våra horsemanshipkurser. Det ingår inget repvifftande, inga elaka repgrimmor, ingen hästcentrifugering och inget onödigt dominerande. Bara helt vanligt hästbeteende. Vi använder oss av hästens och flocken vanliga regler och beteende eftersom det är ganska Logisk att använda sig av saker som redan finns inbyggt i hästen. Livet blir lättare då. Du hittar info om det här.

 

av Lindah