Jag reagerar ofta på att folk är så otroligt oartiga mot sina hästar men sen anklagar de hästen för att göra fel. Jag förstår inte riktigt detta. Jag tänkte därför uppmärksamma er på en sak som jag ser dagligen. Jag har visat det överdrivet så att ni ska förstå vad jag menar. Det här är en av nycklarna till att skaffa sig en god relation med sin häst. Vi ser ofta detta uppsuttet också. Den långsamma hästen jagas i varje steg och den snabba hästen bromsas i varje steg. Detta drivande och bromsande kan vara i åratal och ske varje steg. Varför inte först bli kompis med just din hästs naturliga inneboende rytm och sen ur detta göra små kortvariga utflykter till den rytmen du vill ha? Jag kan bara tala för mig själv men om någon konstant hade jagat mig eller bromsat mig så hade jag slutat lyssna helt. Detta kommer att vara temat för min nästa Fokuskurs, finn hästens naturliga rytm.Har du också noterat detta?

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *