I sommar kommer jag att i första hand fokusera på ridläger av olika slag. Detta på grund av att många frågar. Jag är ännu inte helt säker på vad som kommer att ingå men jag spånar lite här så är det upp till er om och vad och när ni vill boka. Längden på ridlägret bestämmer ni själva. Jag kommer att försöka hålla mig uppåt i landet då det är där jag fått mest förfrågningar, men troligtvis så blir det ett på Öland och ett i norra Skåne. Det är först till kvarn som gäller. Ni som bokar måste ha en stor anläggning där folk kan komma med hästar utifrån och fördel om det finns möjlighet att övernatta människor också, om inte på anläggningen så i närheten i form av Bed & Breakfast, camping eller liknande.

Lägerna kan vara rasbundna om det tex är avsedda för travare eller Islänningar eller andra raser med speciella behov. Det är bara att säga vad ni vill ha.

Företräde ges till de som gått minst steg 1-3. Det är inte så mycket mening med att ha privatlektioner innan ni behärskar denna grund. Då är det bättre att ni bokar steg kurserna vilket under sommarlovet går att boka även på veckodagarna. 1 steg motsvarar ungefär 5-10 privatlektioner så det är helt klart prisvärdare att gå stegen än att ta privatlektioner.

Men saker som kan ingå är tex

*Ryttarträning på mark. Fokusering lösgördhet, styrka, fokus, andning, smidighet etc.

*Ryttarträning med Vibrationsplattan som jag under många år använt på rehabpatienter i Spanien. Vibrosfär är det absolut ultimata redskapet för att träna sin kropp till liksidighet och smärtfrihet. Länk. Jag är återförsäljare till denna fantastiska manick så om någon är intresserad av att köpa en sådan så kontakta mig på libecatering@gmail.com

*Markarbete för hästar som saknar koordinationsförmåga eller är ”atitydproblem”.

*Tömkörning

*Privatlektioner enligt önskemål. Jag har kapacitet att träna folk ända upp till skolor ovan mark, men jag sysslar inte med sådan träning på ekipage som inte är redo för det, så det är alltså inte ryttarens önskemål som styr lektionen utan hur långt jag bedömmer att ekipaget kommit i sin utbildning.

*Doma Vaquera träning.Läs mer om vad det är här.

*Sitsträning enligt stegen beskrivet längst upp i bloggen.

*Studier i att lära sig SE när en häst jobbar och när den inte gör det.

Kom gärna med fler förslag på vad ett ridläger ska innehålla.

Som sagt var så är detta bokbart hela sommarlovet. För mer info och priser maila mig på libecatering@gmail.com

Hästiga diskussioner på Facebook.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *