Jag får många mail om att hålla privatlektioner så jag skriver här då det är många som undrar.

Jag håller inte privatlektioner för ryttare som inte gått kurserna. Det beror på att 99 % av alla ryttare saknar grunden, dvs att alla behöver lära sig samma saker. Inlärning i grupp är väldigt mycket mer effektivt. Steg 1 och 2 kursen som är den alla gå först innehåller både teori och praktiska övningar. Om jag gissar så motsvarar en sådan helgkurs ungefär 20 privatlektioner så det är både tidsbespararnde och såklart billigare för dig att gå en kurs. Jag är väldigt uppbokad och då min mission är att lära så många som möjligt rida på ett mer hästvänligt vis så är det här vägen jag måste gå. Om du vill arrangera en kurs så skicka ett mail till info@lindah.se för mer information. Lediga datum för kurser hittar du i kalendern. Dit kan du också maila för att anmäla dig eller fråga om onlineutbildningarna som startar vilken dag som helst.

Grunden för att kunna RIDA är att kunna sitta mitt på en häst och ha en väldigt stor kroppskontroll. Sånt saknas i vår väldigt sporr och bettinriktade ridkultur. Allting blir så mycket lättare för hästen och ryttaren om man kan slippa vara beroende av bett och underskänklar och istället använder de kroppsdelar som ju faktiskt har direktkontakt med hästen. Här är ett inlägg om ryttarens ben som man kan läsa för lite fördjupning i ämnet.

Ryttarens bäcken är grunden i all ridning. Vi måste ha 100 % koll på denna kroppsdel. Har vi inte det så kan vi inte utbilda en häst, bara straffa den för alla fel VI gör. Om detta kan du läsa mer här.

Nu blev det mååånga länkar. Läs gärna igenom dem så får du kanske en inblick i varför jag tänker som jag gör.

Nåväl, om du vill dra igång en kurs i din trakt så kan du läsa lite här om hur en kurs går till.

Den första kursen delar man häst , leder varandra för att verkligen få full fokus på att aktivera vår rumpa och känsel. Då kan det se ut så här. Det är verkligen ingen speedsport. Man kan säga att vägen till målet inte ser ut som målet. Men vägen till målet är otroligt utvecklande för både häst och ryttare.

När en elev har kommit lite längre så kan det se ut så här på en privatlektion.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *