Otroligt! Fick till en riktigt snygg galoppfattning idag. Det här var en helt annan typ av galoppfattning  Med tanke på att ingen kunnat hjälpa mig med att fatta höger galopp och jag nu bara behövde be om det en gång och vi dessutom kunde behålla form så är det helt otroligt

Spännande! Jag ska tala om att jag har ont i min rumpa idag. Lite ont i typ allt runtomkring höfterna. Det var ett spännande pass igår, fast det bara var skritt i ridhuset. Vi var själva vilket var helt perfekt för henne, hon hade inget att titta på så vi kunde helt och hållet koncentrera oss på vad vi skulle göra. Jag tänkte jag skulle testa vad min rumpa kan nu så jag fokuserade på att kontrollera bogarna, flyttade lite höger och lite vänster på rakt spår och försökte även hålla ett exakt rakt spår. Varierande resultat, men visst händer det saker! Sedan försökte jag smälta ihop min rumpa med hästens bål och liksom ro fram hästakroppen precis på det vis jag ville. Alltså sitta emot o.s.v. Det var en spännande upplevelse för det är ju precis detta som jag känner att jag velat göra, men inte riktigt haft förutsättningar och möjlighet till innan. Klistret är inte superstarkt ännu, men det är väl därför man ska öva 😉 Jag har också märkt att hon fullkomligt accepterar mina underskänklar när jag tänker ”M” med benen. Hon blir dessutom stadigare i gången och vinglar inte lika mycket när jag lägger an dem. Det känns som att det börjar bli spännande nu

Hej! Liten avrapportering! Efter att ha genomgått trauma(!) att se mig själv bakifrån på film när jag rider har jag nu hämtat mig. Jag satt mycket snett på hästen och kan bara konstatera: före någonting annat måste komma mental samling – dvs fokusering. Det duger inte att försöka instruera sambo, mota bort andra ryttare, komma ihåg vad man skulle rida för väg. Man måste gå in i sin mentala bubbla och känna sig själv och hästen och vad vi gör. Jag har ju från första stund nästan klagat på att hästen är banan åt höger (mage ut vänster), och därefter med hjälp av övningarna konstaterat, det är ju jag med! (orsak o verkan…?) men slutsats om man sitter på en banan och själv är en banan så måste man hela tiden stämma av bananen! Så får man tänka lite ben och annat emellan och sedan ”check the banana” osv, så det blir automatiskt. Så… istället för att som för några dagar förskräckt titta och tänka näääää!!!! så tänker jag nu – oj vad mycket jag lärt mig! Jag ser att det är fel! Jag ser vad som är fel! Jag vet ju också vad jag kan göra åt det! Nu ska jag bara träna mera!

Så, jag har lärt mig massor, även om jag inte ännu fullt ut kan implementera allt, alltid.

Jag har lärt mig massor om min kropp!

Jag har börjat titta konstigt på andras kroppar… (måste vara biverkning?), noterar även människor som går snett och är stela i höfter o ryggar, för jag ser ju fler människor än hästar…

jag har lärt mig att hästar styrs som båtar med roder…

Jag har börjat öva tankeöverföring… (statistiken är nu ungefär 7:4 för tankeöverföring)

…och jag har kanske tom blivit en bättre människa!

Så tack för kursen!

 

Idag ägnade vi oss åt skolskritten. Första gången full fokus på hela artilleriet. Så jädra häftigt! Jag som kämpat så med bogkontrollen, men så fort jag sätter igång med hand, lår, underkänklar och sittben så blir det som att hon liksom lyfter från marken fram och går som på moln! Det är hur enkelt som helst att flytta höger, vänster och hålla henne på rakt spår! Nu är inte min egen timing och reflexmässiga hjälper riktigt på topp än så visst vinglas det ett steg hit och ett dit ibland, men vilken jäkla skillnad till att sitta och skita ner sig för att hästen tränger med en bog. Tappar hon p.g.a. någon störning så klämmer jag bara till och paddar lite extra en sekund så ploppar hon dit på momangen igen. Så himla fräckt

Men jag lyckades nog rätt bra idag med att få loss lite spänningar! Det var lättare på hennes högra sida som är lägre, ganska naturligt va? När jag efter att ha suttit på båda sidor i ca 10 min kändes hon mycket lösare/mjukare och jag red lite på det för att känna efter… Då upptäckte jag att hon gick riktigt fint i vänster varv, vilket jag tyckt varit svårare förr. I höger varav går hon mycket utåtställd och slappnar liksom inte riktigt av. Är det att förvänta?

Måste säga att jag inte förstod texten först. Men nu har jag testat och är väldigt exalterad! Det funkade! Och det var lika lätt att få min ohängda 3 åring att byta spår som den erfarna 15-åringen. Jag har fantiserat om ett sätt att rida så hästen förstår mig, inte måste lära sig förstå vad jag menar… Om ni fattar vad jag menar

Bästa kvittot fick jag idag se i blicken på min häst efter ridningen. Så otroligt nöjd och tillfreds! Härligt!

Toppenbra övning! Jobbigt som fasen och dessutom ska man andas också!! Helst samtidigt. Men! Vad hände då när jag slutade gunga med hästen. Jo, jag uppmärksammade plötsligt hur mina höfter ville åka upp och ner istället. Mycket intressant.

Jag provade andningsövningen när jag red i helgen, och min häst verkade mycket nöjd 🙂 Hennes rygg började genast röra på sig mer i skritten, halsen blev lååång och hon frustade mest hela tiden. Kul att så ”lite” kan ge så stort resultat! 🙂

……………………………………………………………………………………………………………..

Vill du veta mer om hur det fungerar att studera online så kan du läsa här.

 

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *