Tidigare satsande ungdomsryttare i hopp & dressyr (nu mera åt skogsmullehållet) och alltid velat bli en så bra ryttare som möjligt men känts som att något fattats. I logisk ridning har jag hittat rätt och kunnat fylla i det som saknats. Onlinekursen är otroligt bra eftersom man kan sitta ner i lugn och ro och gå igenom lektionen om och om igen, ställa frågor och pröva sig fram. När man lär sig på detta sätt så lär man sig att utveckla båda sig själv och hästen själv, istället för att ha en tränare i mitten som maler. Man lär sig och utvecklas mycket mer än vid det traditionella lärosättet, en bra grej att göra dock är att filma sig själv mellan varven så att man kan kontrollera att man gör det man ska
Ridtravartant. Det absolut bästa med den här kursen är att man får en uppgift i taget, man får förklarat varför man ska göra på ett visst sätt och hur det påverkar hästen. Sedan kan man nöta på med uppgiften i sin egen takt för att slutligen upptäcka att ridfröken har rätt. Det bästa av allt är att jag har fått en helt annan relation till min häst och hon är otroligt positiv till ridningen nu för tiden Smiley grin Dessutom så har jag fått min ridrädsla under kontroll. Och då har vi bara avslutat skrittkursen och precis påbörjat travkursen… De här online studierna var i alla fall precis vad vi behövde. Kan varmt rekommendera till alla!

Dressyrryttare: On Line är perfekt. En hållbar kontinuerlig träning som skapar en helhet genom noggrannhet i varje detalj. Träningen grundar och sätter sig o kroppen på både häst och ryttare. Har sökt detta hela mitt liv!

Lättare att vara up to date i grunden eftersom man kan läsa 5 min om dagen inkl träna. Det ger en ett större egenansvar vilket ger näring till att verkligen känna i kropp o sinne på ett anbat plan än veckoträning där någon annan konstant ger en en handlingsplan.

Jag som blir stressad av att rida för tränare redan en gång i månaden finner det fruktansvärt skönt att få en lektion presenterad en gång i veckan och sen kan jag i lugn och ro träna på det i min egen takt hemma i stallet. Väldigt passande då jag både jobbar och går i skola samtidigt!

Tänk att få ett verktyg åt gången, hinna vända och vrida på det, se hur det känns och fungerar att använda och på så sätt fylla hela verktygslådan med användbara verktyg som man både vet hur fungerar, när de ska användas och hur de ska användas. Då kan man välja själv vad det är man vill plocka fram utgående från dagsform och situation. Ingen instruktör i världen kan veta hur det känns i min rumpa eller i min kropp och då är det bättre att jag själv väljer verktyg så att jag får ett som funkar just nu och nu och nu, för ridning handlar ju om att vara i nuet och inte använda verktyg som behövdes för 10 sekunder sedan

Vilken sagolik idé med online-lektioner i ridning! Jag rider en hel del dressyr och älskar att vara noggrann med EXAKT vad jag och hästen ska göra. Med onlinekurserna så får man en sak per vecka att öva på. Det är så skönt att ha bara en sak att träna på, så att man både själv förstår den, börjar lära kroppen att göra den, och sen upptäcker att hästen då gör som det är tänkt när man börjar behärska övningen. Kroppen gör ju mycket sällan det vi tror att den gör i varje kroppsdel. När vi ska lära oss något nytt och försöker gapa över för mycket på en gång blir det väldigt lätt många konstiga omedvetna medrörelser i vår kropp. Det skapar ett ”brus” för hästen som då försvårar för den att förstå och göra det som är tänkt. Online-kurserna bygger ju på varandra och bygger upp en helhet långsamt så att både jag och mina hästar förstår. Att det sedan dessutom är logiskt och tränar hästen på ett väldigt trevligt sätt gör det ju inte sämre. Jag håller nu på med den fjärde kursen och både jag själv och mina andra tränare märker att jag och mina hästar har utvecklats mycket sen jag började med det här. Dessutom har jag mycket fler detaljerade verktyg att använda när jag själv undervisar. Då och då finns det också möjlighet att stämma av det man lärt sig online genom att rida för Linda när hon är ute på sina lektionsturneer i Sverige. Om det då skulle finnas oklarheter trots tydliga onlinekurser kan man ju reda ut det då.
Fd tävlingsryttare islandshäst. Pga sjukdom avbröts ridning, återupptogs igen för hälsan men på fritidsbasis och byte till tregångshästar som för mig är förbryllande. Med online kan jag fortsätta öva lite varje dag. Enkla instruktioner i text och film, många aha-upplevelser. Fysiken är förbättrad som bonus. Att veta det finns daglig tillgång till instruktioner är tryggt.

Allroundryttare: Att studera ridning online är över mina förväntningar! Att både få det skriftligt och se hur man gör med olika filmer gör att det blir enkelt att ta olika övningar till sig. Man får även tid att fundera och utvecklas under veckan innan nästa övning kommer. Perfekt!

Glad och otroligt nöjd är jag över min egna utveckling är jag!
Nu är jag inne på hand 2:an och jag utvecklas hela tiden (och som bonus även min häst?)
Träning har fått en ny betydelse för mig. Position, läsa av hästens signaler och framför allt ta mig TID. Tid att känna in, se och vara med hästen. Banden stärks mellan mig och mina hästar och ridningen blir bättre till på köpet?
Wieee!!! så himla coolt!

Min travare har lärt sig skritta med eftertanke, alltså inte bara pinna på. Säkert kombination av att jag gått grundkursen men framförallt märktes stor skillnad efter att jag tränade att flytta ett ben i taget. det känns också som vi kommunicerar ihop och inte var för sig.

Hippologutbildningen missade att lära oss att ta oss tid och läsa av hästarna (några få undantag finns men de lärarna hade för många elever samtidigt och för lite tid) och oss själva.
Vad och hur gör kroppen?
Hur ska den ena och den andra kroppsdelen kännas?
Etc.

Lindani har många elever samtidigt, både live och on-line, och hon lyckas ändå med att få oss att reflektera och ta sig tid. Nyckeln är , som jag ser det, att hon lär oss en sak åt gången. I lugn och ro lär vi oss hantera våra kroppar och efter hand hästens kropp.
För mig var detta en fullständigt ny värld att kliva in i.
TID. ARBETSRO. EN-SAK-I-TAGET.
Det är den stora skillnaden.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *