Så första veckan tillsammans för mig och Bonus!

Jag mätte hans överlinje första dagen, följde hans ryggrad från hans öron till svansroten (178cm), denna linje ska sakta bli längre med träning.

Det jag hade konstaterat efter att tittat och suttit på honom sedan tidigare var ju att denna herre behövde få töja sina kläder. De var strama överallt.

Hur gick jag tillväga då?

Kanske gick vi tusen volter åt båda hållen, masserade och drog ner hans huvud? ? svar nej.

Bästa sättet har varit att rida väldigt kravlöst i ojämn terräng. I ojämn terräng kan inte hästen låsa fast sin kropp, den blir konstant föränderlig! Ett helt strålande sätt som blir bekväm för både mig och hästen.

Vi har dessutom galopperat en del i branta backar.

Bonus hade ett stark flyktbeteende, minsta osäkerhet så slutade han totalt att andas och greps av panik. Så jag fick helt enkelt vara parten som andades, mitt största fokus under våra ritter var att själv bibehålla medveten andning! Detta funkade ❤️

I nästa inlägg får ni höra mer om resultatet under veckan och hur jag gick vidare därifrån!

Bilden föreställer Bonus dag 1.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *