God fredag på er alla.  Alla kurser är uppdaterade, vissa av er kanske inte hittar er kurs, ni kan uppleva att den har försvunnit. Lugn, ni hittar den om ni klickar på fliken slutförda kurser. Det är där alla färdiga kurser hamnar. Träna fint alla och jag önskar er en riktigt god träningsvärk.

Jag måste säga att det är galet roligt nu när alla handprov kommer in. Det blir av naturliga skäl (vintern) lite mindre handprov för mig att bedöma under vinterhalvåret men nu kommer de i mängd och jag blir så tårögd, det är så vackert att se på er. Ganska många som ska hoppa på sista handkursen nu vilket är tömkörning. Målet med handkurserna är bland annat att lära sig den skolande tömkörningen, alla handkurser bygger upp er för detta. Behärskar man tömkörningen så får man så otroligt mycket gratis när man tränar en häst. Nu menar jag inte ”springa runt och bränna fläsk” tömkörning utan mjuk fin och rakriktande sådan. Det är en konst som få behärskar. Oerhört roligt är det.
Ni som ännu inte har påbörjat eller jobbat er vidare i handkurserna, passa på att göra det nu när vädret och underlaget är perfekt för det.

När handkursandet känns svårt och hästen är dryg så tänk på att om ni tar konflikterna här och nu, på grimma så sparar ni en hel del hästmun mot om ni ska ta alal de här konflikterna senare på tömmen. Så först löser vi eventuella konflikter i ”närstrid”  sen kan man tömköra fint och mjukt.
Här hittar du lite information om Arbete vid handkurserna.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *