Här tillverkas det just nu i skrivandes stund blivande Logiska Instruktörer. Första delen av utbildningen är just klar. Där har de blivande instruktörerna lärt sig SE och förstå hästen. Det är det som jag upplever är den största bristen hos instruktörer idag, att man faktiskt inte SER hästar, att man inte vet hur en häst ska se ut, varken rörelsemässigt eller beteendemässigt.

Hästar är individer som sällan eller aldrig är dumma. Däremot så kan de om de omges av outbildade människor som inte förstå sig på hästar ibland behöva SKRIKA för att bli sedda och hörda. Hästar skriker inte som människor, utan de talar om att de har ont på andar vis. En häst som är ”dum” har allt som oftast ont eller upplever obehag av ridning. Det måste man lyssna på, lära sig se tecken på tidigt stadium så att hästen inte behöver skrika.

Alla hästar är olika, liksom att vi människor är olika. De har olika sätt att ta in och bearbeta kunskap. Det är viktigt att skapa sig en klar bild över varje enskild individ innan man lägger upp ett träningsprogram.

Det är också viktigt att veta var just den här hästen har sina begränsningar. Alla hästar kan inte smärtfritt pressas in i en viss form.

 

Det är viktigt att man förstår att FORMEN ser olika ut hos olika hästar. Framförallt så är det viktigt att veta vad form innebär. Det är en bristkunskap idag känner jag.

Nåväl, nu är första delen i kursen avklarad. Den som handlar om hästen. Nu är det dags för del 2, den som handlar om människan. Människor är ännu klurigare att förstå sig på än hästar så den kursen beräknas ta ungefär 10 år eller så 😉 Haha, nej, så illa är det inte men det är ju så att man lär sig saker för varje lektion man håller så lärandet tar inte slut bara för att kursen tar slut. Det är otroligt spännande för mig att se om jag klarar av att lära ut det jag kan. Jag har lärt mig massor av att hålla min första instruktörsutbildning, hur man sätter ord på saker som jag ser av bara farten. Oerhört lärorikt även för mig det här.
I April, närmare bestämt helgen den 16-17 april så ska dessa instruktörer genomgå en examinering. Denna examinering kommer att ske i nordvästra Skåne. Då behöver vi elever som mina elever kan träna sig på. Därför söker vi Dig som är lite intresserad av Logisk Ridning men aldrig riktigt kommit till skott. För det kraftigt reducerade lektionspriset 150 kr (inkl anläggningsavgift) så får du en lektion av en av mina blivande instruktörer. Lektionen pågår i en timme.Minst 2 lektioner per deltagare. Alla oavsett ålder, nivå och ras är välkomna på sin häst som givetvis är frisk. Jag kommer och vara där som stöd åt instruktörerna och mitt fokus kommer att ligga på dem.

Vill man så kan man även anmäla sig till en teoridel/föreläsning av mig 16 och 17 april klockan 9.00 Ni får lite Logiska synvinklar på vad ridning egentligen innebär, hur det känns för hästen när man gör si och så. Kostnad 100 kr/person och föreläsningen tar ca en timme och är enbart för de som ska rida lektioner.

Det blir även en extra föreläsning på fredag kväll 15/4 som är öppen för alla. Denna kostar 150 kr och pågår ca 2 timmar

Är du intresserad så kontakta mig på blog@lindah.se
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *