Det roligaste med mitt jobb är att få följa ekipage länge och se dem utvecklas. I helgen var det träning i Halmstad. Jag har fått följa vissa av hästarna i år nu. Så underbart när man liksom börjar kunna varandra, prata samma språk. Sen blir man ju lite fäst vid hästar som man träffar ofta. Det är kul helt enkelt.
Hästen här har varit konvalescent länge p.g.a en ligamentskada i ett bakknä och har därför skrittats i nästan ett år. Men nu är han på G. Vi började med hörnpasseringar. Hörnpasseringar är knepiga saker.

Andra dagen  tränade vi på böjning , första gången jag har ett ekipage som tränat så länge att man faktiskt kan börja böja. Böjning är grunden till alla hästträning. Men man kan inte börja böja hästar innan ryttaren kommit ner i sadeln ordentligt vilket tar sin lilla tid. Innan man har en bra böjning i hästen är det inte ens lönt att börja jobba med galoppen eftersom böjning är en av huvudingredienserna i galopp. Böjningen lösgöra bl a höften

Här är en annan elev. Hon har tränat för mig i ett halvår bara så hon har inte kommit lika djupt ner i sadeln ännu så vi jobbar inte så detaljerat än. Ryttaren fyller fortfarande på sin  verktygslåda. Här jobbar vi med lösgörning via balanserande arbete i trav på serpentiner följt av en ökning på långsidan. Hästen har en underbar resning och är väldigt taktfast. Det här blir bra när det är färdigt.

Sist ut i detta inlägg bjuder jag på samma ryttare med en riktig hedersmärr. En sån som alla ryttare någon gång i livet borde få äran att rida. Hästen gör ALLT för sin ryttare. Har en otroligt fin balans. Hon är fortfarande lite låst i höften och ganska framtung så vi lossar lite på hennes höfter först och sen leker vi med temposkillnader för att se om vi kan lossa lite på henne genom detta.

Nu är det bara en vecka kvar innan jag beger mig ut på sommarturne i hela Sverige och håller lektioner för alla mina elever. Jag ska äntligen få träffa alla hästar jag bara sett på film och alla ryttare som jag bara pratat med i våra väldigt trevliga Facebookgrupper. Jag tror att det blir en hel fantastisk sommar.
av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *