Det är svårt att hitta bra filmer där hästen tränas i att komma fram till ryttarens hand. Vad beror detta på? Varför är filmerna svårfunna?

Jag upplever att folk tycker att det är pinsamt att visa filmer där hästen inte går på tygeln och att komma fram till handen innebär ju att man rider hästen över tygeln. Det sitter så hårt itutat i oss att hästen ska gå på tygeln för att jobba korrekt. Vi måste ändra på trenden, vi måste våga visa upp en annan form av ridning.

Ni kanske behöver mer kunskap om VARFÖR man vill ha hästen fram till handen på detta vis? Läs då detta blogginlägg.

Här är vår nya häst som vi just satt igång efter att han vilat 6 månader från en gaffelbandsskada. Han hade då tappat all form av överlinje men den är så sakta på väg tillbaka. Detta passet var en av de första gångerna som han faktiskt på allvar övervägde att gå fram till handen.

Är du redo för att börja om med din ridning? Att påbörja en resa mot ett annat sätt att rida med hästens välfärd i första rummet? Då hittar du alla våra kurser här. Jag rekommenderar isåfall att du börjar med Grundkurs ridning och om du även vill jobba från marken så tar du Arbete vid hand 1 också.

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *