När man är klar med alla grundkurser i beridarutbildningen så finns det följande kurser att välja på. De här kurserna är ENDAST för dig som är klar med grundutbildningen.

Optimera hästens träning och jobba på din inre, Mentala ryttare

Efter 15 år inom travet så vågar jag påstå att jag är väldigt bra på just det där med träning. Träning är ett ganska komplext område. Man kan inte träna alla hästar likadant utan man måste ta hänsyn till hästens naturliga och medfödda förmåga att tillgodogöra sig träningen. Vi lär oss inte bara hur utan även varför. Oavsett gren eller inriktning så kommer en häst med rätt träningsnivå att få lättare att orka utöva sin sport utan att få skador.

Du lär dig hur du lägger upp träningsprogram som är anpassat för just din häst, eller andra hästar som du kommer att rida i framtiden. Du lär dig hur du maxar dens kondition på ett sätt som ger så lite slitage på hästens som möjligt. En häst med god kondition hoppar bättre, dressyrar bättre och presterar bättre oavsett gren. Ett måste för alla medvetna ryttare att kunna.

Du lär dig även att märka när du tränar fel, vilka varningstecken det finns.

Ridpassen i denna kurs är ämnat för att rida utanför paddocken, både konditionspassen och dressyrpassen.

Vi jobbar även med den mentala biten hos ryttaren eftersom jag genom åren märkt att det är i ryttarens sinne god ridning bor.

Detta är en fullkomligt unik kurs inom ett område som är lite bortglömt inom ridsporten.

3 månaders studier, en lektion i veckan, 2000 kr

Inridning av Unghäst

Här lär vi oss hur man skapar en absolut bombsäker ridhäst. Det går igenom allt från förberedelser innan uppsittning, invänjning på sadel och träns, styrning och inlärning av hjälper från marken som man sedan kan ta med upp på hästryggen. Målet är en stensäker ridhäst som inte bockar med ryttare på ryggen, som du kan kommunicera med även i svåra situationer.

Den här kursen kan du även gå med en äldre häst. Du kan liksom starta om den och lära den på nytt. Här ingår det väldigt mycket miljöträning som ju faktiskt alla hästar har en otrolig nytta av, skogsmulle som tävlingshäst.

3 månaders studier, en lektion i veckan 2000 kr, självstudier.

Du kan även välja alternativet med tillägg för täta filmåtergivningar, (max 10 stycken) med personlig rådgivning vilket då kostar totalt 4000 kr

Islandshäst

Här jobbar vi med att få fram mer av Islandshästen gångarter. Hur man bemöter svårigheter som kan uppkomma vid träningen av denna mycket speciella ras. Det här är en kurs som riktar in sig på grundarbete och uppbyggnad.Vi jobbar uppsuttet, på lina och med tömkörning.

3 månaders studier, en lektion i veckan 2000 kr

Du kan även välja alternativet med tillägg för täta filmåtergivningar, (max 10 stycken) med personlig rådgivning vilket då kostar totalt 4000 kr

Personligt individuellt anpassat träningsprogram

Här skickar du in en film och sen tar vi det därifrån.  Personlig rådgivning efter varje film du skickar in och sen får du en ny film baserat på vad jag ser.

5 lektioner 1000 kr

Har du önskemål om en kurs så maila mig, blog@lindah.se

 

 

 

av Lindah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *