Jag får många frågor om kurser nu så jag tänker att jag besvarar dem alla här.

Kursplatsen:

Ridbana: Sommartid så går det bra med uteridbana men på grund av det här landets väder så blir kurserna trevligare vintertid om man har ett ridhus. Ridbanan eller ridhuset behöver inte vara gigantiska, jag är efter många år i Spanien van vid minimala ridbanor, men underlaget måste givetvis vara bra för hästar att träna på.

Boxar och/eller hagar, som på ett säkert sätt kan ta emot kursdeltagarnas hästar.

Teorilokal: (uppvärmt vintertid) där man kan äta en enkel lunch samt hålla teorilektioner.

Deltagare:

Antal:Max 6 deltagare per dag. Färre går bra men priset är alltid detsamma och delas på antalet deltagare.

Hästarna måste vara friska, ohalta och icke hovömma, dvs fullt ridbara. De elever som går onlinekurserna har alltid företräde men övriga, dvs icke onlinelever är välkomna i mån av plats. Jag tränar alla raser och alla inriktningar.

Utbildningsnivå:Du har en viss grundkunskap om ridning men du behöver inte vara proffs på något vis. Jag har elever från 14-86 år och det är allt från skogsmullar till smryttare inom olika grenar.

Kursupplägg: En kursdag går till som så att vi inleder med att alla rider vars 30 minuters ridpass. Jag frågar alltid eleven vad denna önskar träna på, eller vad den upplever att det finns för problem och sen jobbar vi mot detta på olika vis. Lektionerna är individuell och vi jobbar där varje individ är just nu.

Därefter följer lunch samt ett teoripass med praktiska övningar utan häst samt teori. Här kan deltagarna ha önskemål om vad teorin ska handla om.

Därefter rider alla vars 30 minuter till innan vi avslutar med en kort genomgång av dagen. Vanligtvis varar kurserna 9-17,30 ungefär.

Antal dagar: Man kan välja att vara med en dag eller två dagar. En dag kostar 6000 kr och två dagar kostar 5000 kr per dag (dvs 10 000 kr för två dagar). Reskostnad tillkommer.

Fotfolk: I den mån arrangörer tillåter det och det finns plats så är fotfolk välkomna för en kostnad av 200 kr per person. Då är man med och tittar och lyssnar på alla lektioner samt deltar aktivt i teorin. Föranmälan krävs.

Här finner du redan bokade kurser och lediga datum som är bokningsbara. Vill du själv boka en kurs så maila mig på blog@lindah.se . Här kan du läsa om upplägget.

Det går att boka liknande kurser även för de andra logiska instruktörerna. Hör av er till dem för mer information.

 

av Lindah