Jag hör ofta människor säga att det är svårt att få fram ett sittben. Vad många glömmer är att om ett sittben är svårt att få fram så kan de lika gärna bero på att det andra sittbenet är svårt att få bak. Sittben är nämligen så konstruerade att de sitter ihop på ett sätt som gör att de alltid fungerar så. Det är aldrig ett sittbens fel att det är svårt, det är alltid bägges fel.
Här jobbar vi med en utstickande innerbog. Den sticker ju ut för att ryttarens innersittben inte är där det bör vara. Sittbenens jobb är främst att korrigera hästens manke och bogparti.

Här gör vi samma jobb i trav, få koll på den där störiga innerbogen

Det här var en annan trevlig bekantsskap, en häst med ganska (hrm ;-)) okej, väldigt mycket åsikter om saker 😉 . Såna hästar kan man sällan klämma rätt utan här måste man mer få igång rörelser för att få hästen mindre åsiktsbenägen. Allt enligt min teori om att hästar med mycket åsikter är väldigt mycket mottrycksdjur. Om man ger en sådan häst något att trycka emot så säger han jatack, gärna 😉 Men om man däremot INTE ger honom något att trycka emot så blir han en snäll hest ganska omgående 😉 Snäll, dvs en med mindre åsikter 😉
av Lindah