Jag har varit ute på turne’ ända upp i Norrland. Det är därför jag varit lite slarvig på att uppdatera här i bloggen men jag tänkte att jag ska bjuda på lite lektioner. Ni kommer förmodligen inte att se en röd tråd i det hela. Det beror på att vi anpassar oss väldigt mycket efter individen, vad den behöver just nu samt ryttarens utbildningsnivå. Logisk ridning är tyvärr lite krångligt på det viset, typ lite svårt att förstå då vi inte gör likadant med alla hästar. Min tanke är att man ska slita jämnt på hästarna och det gör man lättast genom att aldrig träna likadant. Om man gör lite så och lite så så blir hästen väldigt bra på lite av varje vilket ger en hållbar och positiv häst med en bred repetoar.
Först ut är den unga fröken halvblod, hon har egentligen en träningspaus så vi gör bara lite enkla grejor vid hand. Det passade väldigt bra att hennes semester sammanföll med att hon för första gången var tillräckligt lugn för att kunna ha enbart lugna lektioner. Innan har hon mest velat springa omkring och vi har låtit henne göra det. Enormt kul att få följa den här fina fröken.

Nästa par ut är fina hopphästen som verkar vara på g igen efter en lång rehabperiod.Denna ryttare har jag inte följt från grunden utan jag har bara hoppat på lite i slutet och därför är jag ännu inte riktigt säker på hur jag ska undervisa henne bäst men det kommer så sakteliga. Väldigt fina är de i varje fall. Vi försöker komma ifrån innertygeln till yttertygeln, ett ack så svårt projekt. Det är ju väldigt vanligt det där att man tror att man rider på yttertygeln men den krassa verkligheten är att det gör man inte 😉

Här var det ett nytt ekipage, de har precis börjat grundkursen. Jättefina var de. Fokus var..Fokus 🙂 Det är något som jag märker stor skillnad på på nya logiska ekipage och det är att de inte riktigt är på sitt jobb hästarna. Men efter travkursen så brukar de vara mer på jobb och ryttaren kan då jobba helt på att rida och inte skydda hästen från läskiga monster i ridbanehörnen 🙂

Vi får väl dela upp det roliga lite så jag avslutar här och lovar att bjuda på fler lektioner snart 🙂
av Lindah