Nästa kursstart är 5 Maj. För nya elever så har vi en hel del kurser att välja på. Jag ska skriva lite om dem här nedan.Du anmäler dig genom att skicka ett mail med namn och adress till blog@lindah.se . Glöm inte att skriva vilken kurs du önskar gå. Nytt är att du även kan köpa kurserna via paypal genom att använda knapparna som finns under varje kursbeskrivning. Vill du hellre betala via faktura så mailar du till blog@lindah.se

För gamla elever så startar även alla fortsättningskurser inom Hand och Horsemanship samt Ridkurserna samt vår nya kurs, Tölt för husbehov.

Nåväl, här kommer en kort beskrivning av våra kurser som är öppna för alla.

Grundkurs Ridning

Detta är den första av våra ridkurser. Här jobbar vi med grundläggande bäckenkontroll hos ryttaren eftersom bäckenet är grunden till allt vad gäller ridning.

Du får verktyg för t.ex.

*Grundläggande ryttarandning

*Olydiga sittben som inte vill fram, ned eller upp.

*Midjor som är svaga eller vill vika sig

*Flaxande skänklar, hälar som inte vill vara nertrampade

*Axlar som lever sitt helt egna liv

Kursen är muskulärt sett tuff för ryttaren, träningsvärk utlovas

Kursen varar i tre månader, du får en lektion i veckan och lektionen består av text, bild och film. Det ingår två filmrådgivningar. Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt.

Du behöver ha egen häst, och denna häst är givetvis frisk. Den behöver inte vara utbildad mer än att den kan skritta rakt fram och vara lugn. Du som ryttare behöver inte vara speciellt utbildad heller, ju mindre du kan ju lättare är det att lära sig nya saker. Ålder på deltagarna på denna kurs har varit allt mellan 14 och 86 år. Om du däremot är en välutbildad ryttare som kanske har en konvalecenthäst som du vill börja om med och ge en ny chans så är det här en perfekt kurs. Allt sker i skritt dessutom. Pris 2000 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan. Denna kurs finns nu även tillgänglig på Norska.
Arbete Vid Hand

Här jobbar vi med grundläggande omkoordinering av häst. Skapar nya rörelsemönster vilket är oerhört bra för tex konvalecenter och unga hästar som ska lära sig bli ridhästar. Dessutom så utvecklar du din känslighet i handen. Hela kursen är i skritt och stillastående vilket passar perfekt nu i istider.

Kursen varar i en månader, du får en lektion i veckan (totalt fyra stycken) och lektionen består av text, bild och film. Det ingår en filmrådgivning. Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 800 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan
Horsemanship

Här jobbar vi mycket med dig, dig och dig. Vi ger dig lite mer förståelse för hur en häst fungerar. Du lär dig att stänga ute omvärlden och att behålla ditt lugn i svåra situationer. Du lär dig hur du blir jordad och du lär din häst att han har en bakdel som han ska börja använda istället för de där hårda bogarna som han hela livet använt för att knuffa runt människor med. Kursen sker endast i skritt och stillastående.

Kursen varar i en månader, du får en lektion i veckan (totalt fyra stycken) och lektionen består av text, bild och film. Det ingår en filmrådgivning. Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 800 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan


Mental Coaching 

Det här är en kurs som kombinerar Mentalt fokus med Kroppslig medvetenhet. Du lär dig bland annat att sätta målbilder, delmål, hur du kommer ur ”feltänk”, hur du står emot den stora massan och vågar gå DIN väg. Kursen kan vara till hjälp om du är en nervös tävlingsryttare, hur ska man tänka när allt bara går fel i ett kritiskt läge? Kan man träna sig för att behålla lugnet och fokuset i skarpt läge? Absolut och definitivt kan man det. Vi jobbar dels med vår hjärna enligt ovan men vi jobbar även med våra olydiga kroppar.

En ryttare måste kunna styra sin kropp om hon ska kunna prestera maximalt. Så om du har problem med t.ex. olydiga sittben, snett bäcken, busiga armar, vikta midjor, ögon som inte tittar dit de ska, käkleder som stumt biter ihop sig med spänningshuvudvärk som följd så är det här kursen för dig.

Alla lektioner kombinerar en kroppslig övning med en mental övning och kursen har även många deltagare som inte alls håller på hästar utan bara vill lära känna sin kropp och själ lite bättre.

Kursen varar i tre månader, du får en lektion i veckan och lektionen består av text, bild och ljudfil. . Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 2000 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan


 

Chakrakurs

En av våra tuffaste kurser. Här kombinerar vi tuffa kroppsliga övningar i form av statiska positioner i sittande och liggande läge med fokusträning. Tillsammans så blir det här en oerhört kraftfull meditationsteknik som ger lugn i den mest vilsna själ. Den här kursen är enbart för dig som verkligen vet vad du ger dig in på, träningsvärk utlovas och garanteras. Många kan undra vad Chakra har med ridning att göra. Och det är en bra fråga. Men kursen skapar medvetenhet om energier som finns runtomkring oss. Ni vet att det finns hästmänniskor som på ett nästan osynligt vis bara ÄR med sina hästar. Inga hjälper eller handlingar syns men ekipaget är liksom otroligt sammanhängande och i total harmoni. Två själar som delar samma energifält kan man säga. Det är lite det som kursen hjälper dig att få. Att du liksom på något märkligt sätt känner vad hästen behöver just nu, nu och sen. Och att han i sin tur känner vad du vill. När två blir ett. Som jag säger, i den akademiska världen är 1+1=2 . Men i ridvärlden så är 1+1=1 .  ett ekipage.

Kursen varar i 10 veckor med en lektion i veckan, Du får en lektion i veckan och lektionen består av text, bild och ljudfil. . Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 1500 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan
Fasciakurs

Fasciakursen är vår nyaste kurs. Den är annorlunda på det viset att den kombinerar allt ovan plus lite till. Den är för dig som inte vill nörda in dig på en sak utan du vill lära dig lite allt möjligt. Varje lektion innehåller en lektion för dig när du rider, en kroppsmedvetenhetslektion för dig på marken (utan häst) och en lektion där du med mjuka medel ”behandlar” din häst, gör honom mjukare och hjälper honom att använda sin kropp bättre.

Vi jobbar på sneda kroppar hos både häst och människa, vi jobbar med att kunna rida perfekta ridvägar, dvs utvecklar vår rumsmedvetenhet, vi lär oss att kunna rida för lätta hjälper och med minimal kontakt, rida med sätet istället för med tyglarna. Kursen är lite allmän så där och fördjupar sig inte på något, det är mer en liten inblick i ett annat sätt att vara med sin häst.

Kursen varar i tre månader, du får en lektion i veckan och lektionen består av text, bild och film.  Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 2000 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan


Håll hästen frisk 

Många förknippar denna kurs med saker som att lära sig hur man tar hand om skador, muskulärt, leder eller sår. Men det är inte alls det den handlar om. Den handlar om tvärtom kan man säga. Hur gör jag för att SLIPPA skador?Om en häst efter ett ridpass behöver benlindor och liniment för att inte få galliga ben dagen efter så är något fel. Felet kan vara i din träning, i hur den är skodd, hur du fodrar den, hur din sadel sitter etc. Den här kursen lär dig att hitta de där felen så att du slipper lägga massa pengar på veterinärvård, dyra alternativbehandlingar, dyra tillskottsfoder etc. Den lär dig förebyggande vård. Du lär dig  att se och känna blivande skador innan de blir riktiga skador.

Kursen varar i en månader, du får en lektion i veckan (totalt fyra stycken) och lektionen består av text, bild och/eller film.  Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 800 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan


Lär dig se

Kursen är precis som den låter. Den lär dig att se olika detaljer på hästar, hur ser det egentligen ut när en häst arbetar korrekt? Det är (tyvärr) en kunskap som få behärskar. Den är typ utdöeende. Bered dig på att få en rejäl ögonöppnare i denna kurs.

Kursen varar i en månader, du får en lektion i veckan (totalt fyra stycken) och lektionen består av text, bild och/eller film.  Kursen är helt online och du kan läsa lektionerna precis när du vill och i din egen takt. Pris 800 kr

Anmäl genom att skicka ett mail till blog@lindah.se om du vill ha en faktura eller köp direkt genom knappen nedan


av Lindah

2 svar på ”Kursstart Maj”

Kommentarer är stängda.