Förr i tiden så hade vi gamla kloka hästgubbar som förde kunskap från förr vidare. Idag har vi knappt några sådana kvar. Vi lyssnar på alla möjliga olika människor som verkar kloka. Det pratas om att man ska använda kiropraktor, massörer, liniment, lindor, diverse fodertillskott etc. I mina ögon så är allt detta saker som ska bota saker som redan skett. Man vill ju helt inte behöva använda något av ovan för det är ju ett tecken på att man tränat sin häst fel. Hade man tränat hästen rätt så hade den ju inte skadats och således så hade den inte behövt sjukvård.

Efter 15 år i travet så har jag lärt mig en hel del, dels av gamla kloka hästkarlar men dels genom att ha studerat, tränat och skött om hästar i en extremsport. De var inte hälften så skadade som ridhästar är konstigt nog…

Det finns tidiga tecken som de flesta missar. Det är enklare att bota de tidiga tecknen än att bota en skada som redan är skedd.

Den här kursen lär dig känna igenom hästen samt att verkligen SE den för att hitta de där första små, små varningarna som betyder att du måste ändra din träning/hästhållning om du vill behålla din häst frisk.

Kursen fokuserar på de områdena som jag tycker behöver belysas, stress, hovar, rygg, mage och ben.

Det är bättre att förebygga än att laga.

De startar 1 fredagen varje månad och du  anmäler dig genom att maila mig din anmälan på blog@lindah.se eller  genom att maila till mig för faktura eller köp direkt genom att använda knappen nedan

Träna hästen smart

Det här är fortsättningskursen där vi lär oss mer om hästträning. Hur muskler fungerar, hur man bygger kondis, hur man maximerar hästens inlärning och träning utan att dra på sig skador. Även denna kurs  pågår under 4 veckor med en lektion i veckan, pris 800 kr.

 

 

av Lindah