I helgen var jag i Umeå och höll kurs. Umeå bjöd på sitt allra bästa väder, åt båda hållen, ena dagen runt 15 grader plus, andra dagen grått och lite halvkallt och tredje dagen bjöds det på både snö och hagel :-).

Det var mest Islandsekipage men ett par långbenta halvblod deltog också som två katter bland hermelinerna eller vad man ska säga 😉 samt två representanter från Norge i form av Fjordingar. Älskar mångfalden bland mina elever,

Vi planerar för ytterligare 3 helgkurser i Umeå i år, 30/6-2/7, augusti och Oktober. Intresserade kan kontakta Linda Andersson, pajasso76@hotmail.com för mer information.

Duktiga duktiga elever kämpade bra på ett tema som i princip bestod av att peta in olydiga bakben utan att bogarna petade ut. Vi testade detta på hästryggen men empiriska studier vid fikabordet ingick också.  Det var hur som haver jätteroligt att träffa alla igen efter en lång vinters paus.

Tack Umeå, vi ses snart igen :-). Här är ett axplock på vad vi sysslade med i helgen. Ekipage på olika nivåer som alla tränar på olika sätt att rakrikta och motivera hästarna.

Ni vet väl att det finns instruktörer lite varstans i landet som ni kan kontakta för lektioner och kurser. Ni hittar dem här i listan.

av Lindah